Només es poden adquirir a través dels establiments de les dues úniques empreses amb permís d’importació i cal tenir llicència per comprar-ne. Dit això, s’ha de reconèixer que la presència de vins catalans a Dubai és molt minsa. En els establiments on es ven alcohol, França guanya en oferta, seguida d’Austràlia i de tota una munió de vins del que es coneix com a New World, Xile, Argentina, Sud-àfrica, Nova Zelanda o Estats Units, entre d’altres. Els vins de casa nostra, amb una mica de sort, ocupen un petit espai al prestatge dels de l’estat espanyol, Itàlia i Portugal.

Jo sóc a Dubai des del 2004 i cada vegada que vinc de vacances de Catalunya, torno carregat de productes catalans. Sempre que puc, intento que aquests importadors tastin els nostres vins. Darrerament els insisteixo amb els vins del Pla de Bages, els de la varietat picapoll que és la nostra. Jo sóc nascut i orgullós de Sant Fruitós de Bages i ben aviat espero posar els importadors dubaians en contacte amb el Consell Regulador. Confio que això contribuirà a ampliar l’oferta de vins catalans, que a hores d’ara es redueix bàsicament als de Torres -que ha fet una gran feina- i Álvaro Palacios. Freixenet i Parxet també hi són presents amb els seus caves.

Treballo al restaurant The Observatory, al The Harbour Hotel d’Emirates Airlines. En sóc el cap de cuina. Fa gairebé dos mesos que ens va arribar una maquina anomenada Gastrovac, una mena d’olla a pressió que incorpora una bomba al buit i que serveix per fer impregnacions i cuinar a baixa temperatura. Vam començar a treballar-hi i tot anava força be fins que vaig voler fer un fetge gras amb moscatell, anís estrellat i cacau… ai las! D’on treure el moscatell català? Jo sabia que la casa Torres n’elabora i vaig anar a la botiga que tenia mes a prop de l’hotel. Allà tots els dependents em van dir que no n’importaven però, sense donar-me per vençut, em vaig dirigir a l’establiment més gran que tenen, on vaig descobrir que sí que l’ofereixen però que en aquell moment estava “out of stock”. Com que podia ser que hi haguessin ampolles dispersades per les botigues de la ciutat, vaig començar un pelegrinatge o Via Crucis, depèn de com es miri, per totes les botigues de Dubai. En vaig localitzar una ampolla al Bur Dubai, dues més al Mall of the Emirates, i unes altres dues a una botiga a Umm Suqeim. Vaig invertir tot un dia en aconseguir cinc ampolles de moscatell, però admeto que va valdre la pena.

Jordi Servalls, és cap de cuina del restaurant The Observatory de Dubai.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa