VadeVi
Els millors vermuts catalans, segons el jurat popular de Palamós
  • CA

El vermut està sent protagonista especial a Palamós aquests mesos d’abril i maig gràcies a les jornades del “Vermut, el comerç obert t’espera”, en les quals vint-i-set bars i tavernes proposen una variada oferta de tapes i vermut per gaudir de l’aperitiu en els diversos establiments locals. 

A més a més, en el marc d’aquestes jornades, i amb la col·laboració i suport de l’ajuntament, s’ha celebrat aquest dissabte 8 de maig a la Plaça Catalunya la primera sessió del concurs popular dels Premis Vinari dels vermuts catalans, que s’estrenava en aquesta vila de la Costa Brava per primera vegada en la història del concurs. 

La jornada ha permès comptabilitzar prop de 400 vots emesos per les diverses persones que van exercir de jurat popular del concurs. Totes les persones assistents podien tastar, a cegues tal com fa el jurat professional, una setantena de marques inscrites a competició d’aquest 2021 i les seves preferències, classificades per les categories del certamen, han estat les següents:

  • Entre els vermuts blancs, els més votats han estat El Bandarra i el vermut Miró Blanc.
  • Entre els negres, escullen el vermut Cisa Negre i L’Obreboques del Celler de Gerisena. 
  • Pel que fa als vermuts reserva, l’estil clàssic s’imposa amb el Reserva De Muller, el Gran Reserva de Perucchi i l’Olave Reserva.
  • I d’entre els més innovadors, l’Yzaguirre Rosat i el vermouth Dos Déus DIP.
  • La millor etiqueta de vermuts, una de les categories amb major participació, ha estat segons el públic la del vermut Xalar del celler Coca i Fitó.

Les properes edicions del concurs popular de vermuts tindran lloc a Cambrils (5 de juny), Tossa de Mar (12 de juny) i el Masnou (últim cap de setmana de juny). I totes les votacions d’aquestes jornades, a més a més de la de Palamós, se sumaran a la votació professional que ha tingut lloc aquest dilluns 10 de maig a Casa Navàs de Reus.

Els resultats es donaran a conèixer al setembre durant un acte de lliurament dels Premis a la ciutat de Reus, on es concediran els reconeixements als millors vermuts blancs, rojos o negres, reserva, d’altres estils i al millor vermut per a còctels amb una recepta original creada pel Club del Bàrman de Catalunya. Els vermuts guanyadors s’estrenaran a la Fira del Vermut que Palamós organitzarà a principis d’octubre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa