VadeVi
Mario García: «El Padró & Co. Blanco Reserva no marida gens amb la tristesa i l’avorriment»
  • CA

Mario García és des de 1996 enòleg a vins Padró i és el màxim resonsable dels vermuts que elabora aquest celler de Bràfim. Dia 9 de maig una de les seves creacions s’emportava el Vinari d’Or en la categoria de blancs, rosats, daurats o taronja dels Premis Vinari 2016. I repetia, perquè el vermut Myrrha que també surt del mateix celler, en l’edició 2015 va ser distingit amb un bronze en la categoria de negres

El vostre blanc reserva, guardonat amb el Vinari d’Or en la categoria de vermuts blancs, rosats daurats o taronges, forma part d’una família de quatre vermuts de gamma premium, que inclou també un reserva especial, un negre clàssic i un daurat amarg suau. Per què és tan especial, la vostra proposta de blanc reserva?

És un vermut d’ampli espectre, és a dir, pensat perquè pugui agradar a gent molt diversa, tant si sou amants del vermut i coneixeu molt bé aquesta beguda, com si sou autèntics novells. La nostra pretensió és que el Padró & Co. Blanco Reserva es converteixi en un imprescindible en qualsevol terrasseta, que guanyi per golejada quan els amics o la família es troben a migdia per fer un mos i fer petar la xerrada.

Com les olives o les patates, que mai no falten…

Exacte! Per això fem una proposta que ningú no pugui rebutjar: una beguda divertida, fresca, dolça, amb gustos mediterranis basats en els cítrics, i tot a partir d’una mistela blanca envellida que hem desenvolupat darrerament, però afegint-hi el necessari toc amarg del vermut.

Sembla que parleu d’un còctel!

De fet, jo diria que és més un còctel que no pas un vermut. El toc final és cítric refinat, que aporta frescor i un gust esplèndid. En tot cas, el podreu tastar a la Fira del Vermut de Sant Cugat aquest cap de setmana, i comprovareu que és molt apropiat per a les èpoques en què comença a fer calor, fresquet i ideal per compartir-lo parlant de coses més aviat banals i divertides. És un vermut per prendre en moments d’alegria, no marida gens amb la tristesa i l’avorriment.

Terrasses, converses divertides, desconnexió… Desmentiu totalment que el vermut sigui una beguda antiga?

Absolutament! Qui pensi que el vermut és cosa de iaios ha de provar urgentment un bon vermut, el sector és ple de propostes fresques, modernes i molt innovadores. En aquest sentit, penso que la nostra proposta és molt interessant per atraure nous vermutaires, gent nova, gent jove i en general, qualsevol que estigui disposat a iniciar-se en aquest món. Garantim que s’hi enganxaran.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa