Reddis Spiritus  es va elaborar per primer cop a Reus a la gala de lliurament dels Premis Vinari
Reddis Spiritus es va elaborar per primer cop a Reus a la gala de lliurament dels Premis Vinari

!--akiadsense-->

Ja va sent hora de tancar el 2020 i donar la benvinguda a l’Any Nou. Brindar pels nous inicis i els millor desitjos pel 2021, desitjant que minvi la pandèmia i tots els seus efectes. Probablement, sigui la nit de l’any que més vingui de gust un còctel i, si ho celebrem des de casa, també ho podem fer amb estil creant uns còctels amb vermut que el Club del Barman de Catalunya ha dissenyat amb els vermuts guanyadors dels Premis Vinari.

El còctel donzell elaborat amb vermut Cisa blanc i Vermut reserva de Miró
El còctel donzell elaborat amb vermut Cisa blanc i Vermut reserva especial de Miró

!--akiadsense-->

1.- CÒCTEL “DONZELL”

Si es vol un còctel amarg però refrescant i amb sabors mediterranis, el vermut és la vostra beguda estrella per a preparar combinats. I, especialment, aquest que es proposa és l’amarg vermuter més pur que combina perfectament tots els estils en una sola copa.

Ingredients:

30 ml. Vermut Miró Gran Reserva Especial

25 ml. Vermut Cisa Blanc

15 ml. Bonanto – Ultimate Aperitivo

Twist de llimona

Elaboració:

Posar un parell de glaçons en un got ample i afegir-hi tots els ingredients. Barrejar-ho tot bé i aromatitzar amb un twist de llimona.

Per saber-ne més: el donzell o l’absenta és la planta imprescindible que li dona el sabor característic al vermut

Nykte, un vermut que combina vermut i ginebra
Nykte, un vermut que combina vermut i ginebra

!--akiadsense-->

2.- CÒCTEL “NYKTE”

En la mitologia grega, Nykte és la deessa de la nit. I aquest és un còctel que ens ajudarà a obrir i despertar amb alegria la nit. Molt refrescant i fàcil de beure, prometem que repetireu ronda!

Ingredients:

4 cl Vermut Miró blanc

2,5 cl Gin Nut Clitoria

1 cl Llima Rose’s

Gotes Bitter Lemon

Llima

Elaboració:

Tots els ingredients es barregen en un got ample i s’incorporen un parell de glaçons. Aromatitzar amb un twist de llima i decorar amb espirals de cítrics.

Brameta, el còctel que porta les inicials dels seus ingredients
Brameta, el còctel que porta les inicials dels seus ingredients

!--akiadsense-->

3.-CÒCTEL “BRAMETA”

El nom d’aquest còctel respon a les inicials de l’acrònim del poble originari del vermut guanyador, Bràfim, i de la menta i taronja que també porta la seva recepta per fer-lo més balsàmic. Amants de la ratafia, aquí junt amb el vermut us donarà un còctel que juga amb els dolços i amargs amb molt d’estil.

Ingredients:

6 cl de vermut Myrrha

2 cl de brandy del Penedès

1 cl de licor de taronja

1 cl de ratafia

Twist de taronja

Branca de menta fresca

Elaboració

Preparar un got barrejador i molt de gel. Afegir tots els ingredients servir-lo amb un got tumbler mitjà, aromatitzat amb la pell de taronja i les fulles de menta.

Reddis Spiritus es fa amb Olave Vermouth
Reddis Spiritus es fa amb Olave Vermouth | Cedida

!--akiadsense-->

4.- REDDIS* SPIRITUS**

Els Premis Vinari dels vermuts van néixer a Reus, bressol del vermut i una ciutat que respira l’aperitiu en tots els seus carrers. I amb aquesta recepta el Club del Barman volia homenatjar a l’“Esperit de Reus” en tota regla amb els seus grans hits! Preneu nota que necessita una mica més de preparació prèvia!

S’elabora en un got de barreja i servit en un Old Fashioned amb gel. Perfumem l’interior del got de barreja amb licor d’avellanes mitjançant la tècnica de l’In & Out i hi podem afegir la resta de begudes:

Ingredients:

2 cl. de Ratafia dels Raiers

3 cl. de Ginebra Star Bombay

5 cl. de Vermouth Olave Reserva Especial

Ho aromatitzem amb una branca de farigola llimonera i decorem amb una avellana pelada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa