El Cordón Negro Brut Magnum de Freixenet ha estat guardonat per segona vegada consecutiva amb els premis National i Regional Champion del concurs internacional The Champagne & Sparkling Wine World Championships, que s’ha celebrat aquests dies a Londres. I no només això, ja que també ha estat escollit millor cava del món i millor vi escumós d’Espanya. El certamen, fundat pel crític Tom Stevenson, també li ha atorgat una medalla d’or per tercer any consecutiu.
Freixenet defineix aquest reconeixement com una “gran fita” pel que és el seu cava “més internacional” i el “més exportat del món”. De fet, aquest mateix producte també ha rebut la medalla d’Or i la qualificació ‘Best of Show Retail Market‘ al concurs internacional Mundus Vini, també amb molt prestigi. Això, expliquen des de l’empresa, demostra “la gran qualitat” dels seus caves i “l’esforç i el talent dels equips que els elaboren”. De fet, els The Champagne & Sparkling Wine World Championships també han premiat el cava Carta Nevada Medium Dry Magnum amb una medalla de Plata.
Premis fundats per un gran expert en escumosos
The Champagne & Sparkling Wine World Championships, que se celebren al Regne Unit, és un dels certàmens vinícoles de referència; compta amb un jurat format pel Tom Stevenson, fundador i president de la competició i considerat un dels grans experts en escumosos del planeta; Essi Avellan MW i Simon Stockton.
Un cava lleuger i fresc
Freixenet Cordón Negro Brut Magnum és, segons la marca, “un cava lleuger que és especialment apreciat per la seva gran frescor”. S’elabora a partir de la tríada de varietats tradicionals del Penedès i “és un escumós afruitat de color groc pàl·lid amb tons verdosos i brillant”, descriuran. També en diuen que “té bombolla abundant, fina i persistent, molt integrada”. I en destaquen els aromes “fins i delicats, predominant els tons de fruita verda amb lleugers matisos de fruita tropical madura, fons cítrics i d’herbes fresques”.