L’edifici històric de les Caves Freixenet de Sant Sadurní d’Anoia va acollir aquest divendres la IV Nit dels Màgnums, una mostra organitzada per la Confraria del Cava amb el suport de l’Ajuntament de Sant Sadurní i que obre les activitats que envolten el Cavatast 2023, la Mostra de Caves i Gastronomia a la Capital del Cava que enguany arriba a la seva 27a edició.

Caves màgnum de vint-i-un cellers
Amb les entrades exhaurides i una molt bona organització, les més de dues-centes persones que hi van participar van poder assaborir, de manera còmoda gràcies a l’amplitud de l’espai, els caves que en format màgnum, van oferir els vint-i-un cellers que hi van participar. El format màgnum de les ampolles de cava – que duplica la capacitat de l’ampolla més habitual, la de 75 cl – afavoreix una millor evolució del cava al llarg del temps.
Els caves es van poder acompanyar de propostes gastronòmiques elaborades pels restaurants Hostal Fonda Neus i Ticus de Sant Sadurní d’Anoia, el Celler d’en Bacus de Torrelavit i Cal Joanet de Vilafranca del Penedès. La proposta dolça va anar a càrrec de la pastisseria Carafí de Sant Sadurni d’Anoia i també es van poder tastar els formatges artesans de la formatgeria Camins del Nord de Sant Sadurní d’Anoia.