VadeVi
El calendari formatiu de l’Escola d’Enoturisme per aquest 2023, al detall
  • CA

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya ha començat el 2023 amb una renovada proposta formativa. La regidora d’Educació, Xell Montserrat, i la directora de l’EEC, Ester Garcia, les han donat a conèixer tot destacant que estan pensades combinant l’àmbit Catalunya amb el sector de l’enoturisme del país, i que van dirigides tant a les persones que es volen formar per introduir-se en el sector com a professionals que volen especialitzar-se.

Tot plegat, diran, donant resposta a dos dels objectius del centre, que passen per la formació per a diferents públics -persones desocupades, formació continuada per a treballadors en actiu i titulació de tècnic superior en turisme-, alhora que oferir un servei d’orientació professional per a la millora del reconeixement professional.

Ester Garcia, directora de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya | E.G.

Les formacions

En l’apartat formatiu, a banda del Cicle Formatiu de Grau Superior de Tècnic Superior en Turisme especialitzat en enoturisme que aquest mes de gener comença a preparar el curs vinent amb jornades de portes obertes i visites personalitzades, aquest mes de febrer començaran dos cursos gratuïts per a persones en situació d’atur que tinguin interès a formar-se en el sector del turisme o la sommelieria.

Són, d’una banda, el ‘Certificat de Professionalitat de Venda de productes i serveis turístics’, que habilita l’estudiant per treballar en qualsevol activitat turística i, de l’altra, el ‘Certificat de Professionalitat de Sommelier’, que arriba a la vuitena edició. Les dues formacions ofereixen fins a 15 places.

El producte com a element de diferenciació

Pel que fa a la formació continuada, adreçada a persones que ja treballen en el sector turístic, també aquest mes de febrer s’iniciarà la tercera edició del ‘Curs de Sommelier professional’, amb un model semipresencial i una capacitat per a 23 persones.

I en el marc de les formacions del pla de formació de l’Enoturisme a Catalunya, totalment subvencionat, s’ofereix un curs de Creació de producte, incorporant el vessant històric i els relats de vins al Penedès, amb la historiadora Alba Gràcia. “Teníem molta demanda per incorporar aquesta formació, perquè cada vegada es valora més la possibilitat d’afegir relat als productes per a diferenciar-los i fer-los més singulars”, compartia Ester Garcia.

La regidora Xell Montserrat destacava per la seva banda la voluntat de l’Escola d’Enoturisme de “donar suport a un sector estratègic, per explicar aquest territori i el seu patrimoni i també per saber-lo valorar”. Entén, a més a més, que aquest suport ve acompanyat d’una formació “de qualitat, amb ponents referents entre els professionals del sector i de proximitat”.

L'Enològica de Vilafranca | Escola d'Enoturisme
L’Enològica de Vilafranca | Escola d’Enoturisme

Novetats al servei d’orientació

Aquest any es reactiva el Servei d’Orientació per a persones treballadores i borsa de treball a través del qual una professional especialitzada oferirà assessorament a les persones interessades a millorar el reconeixement professional i a iniciar, si ho requereixen, processos d’acreditació de competències per a noves titulacions, a partir de la seva experiència. Aquest és un servei gratuït per als usuaris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa