VadeVi
El Celler Bufadors s’incorpora a Corpinnat

La marca col·lectiva de vins escumosos CORPINNAT creix amb la incorporació d’un nou celler: s’hi suma el celler Bufadors, el projecte familiar de Ton Mata -president de la marca col·lectiva- i Encarna Castillo, situat a Can Rossell de la Serra, Torrelavit. Aquest dijous s’ha celebrat a la seu del celler un acte de benvinguda on hi han participat representants de totes les marques que avui integren CORPINNAT. Bufadors és el dotzè celler CORPINNAT, al costat de Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca, Torelló, Huguet de Can Feixes, Júlia Bernet, Mas Candí, Can Descregut i Pardas.

El projecte Bufadors, amb vinyes de cultiu ecològic i biodinàmic properes al celler, va començar l’any 2013 amb la idea de fer un pas més en els escumosos de terroir. “Vins que segueixen una interpretació molt lliure del mètode tradicional”, assegura Ton Mata. La segona fermentació en ampolla es fa amb most fresc de la vinya pròpia i de la mateixa anyada. No s’utilitzen llevats comercials, ni hi ha cap mena de filtració, ni clarificació, ni estabilització i no s’utilitzen sulfits afegits, segons expliquen des del projecte. La criança en ampolla es fa amb tap de suro natural i es desgorja a mà sense congelar.

“Tot un repte fascinant de vins de llargues criances, delicats i transparents  que defineixen l’esdevenir de cada anyada”, conclou Mata. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa