VadeVi
“Ceps vells, patrimoni històric”, eix central a la Barcelona Wine Week 2025
  • CA

Falten quatre mesos per la nova cita amb la Barcelona Wine Week 2025 que tornarà a ocupar el recinte Montjuïc de Fira de Barcelona entre els dies 3 a 5 de febrer. En aquesta nova convocatòria, que creix en espai expositiu i omplirà dos pavellons, la temàtica girarà al voltant de “Ceps vells, patrimoni històric” i reunirà experts i elaboradors que fan vins en vinyes que tenen entre 50 i prop de 300 anys.

L’organització destaca entre els atractius del programa d’activitats la participació de cellerers com Raúl Pérez, que l’any 2023 va obtenir els cobejats 100 punts Parker amb un vi de ceps vells del Bierzo. També hi seran Ricard Rofes, enòleg d’Scala Dei, el celler amb les vinyes més antigues del Priorat, i el Master of Wine Fernando Mora (Bodegas Frontonio) que va recuperar vinyes històriques a Alpartir (Saragossa) i avui elabora algunes de les garnatxes més reconegudes del món. 

Doug Frost, un dels pocs professionals que ostenten alhora els títols de Master of Wine i Master Sommelier, guiarà una activitat de tast; i hi haurà una sessió amb elaboradors de vins de ceps prefil·loxèrics, alguns amb gairebé 300 anys d’antiguitat, de Lanzarote (Bodegas El Grifo), Pontevedra (Bodegas Gerardo Méndez) i Valladolid (Javier Sanz Viticultores). També per a analitzar aquesta tendència, tres sommeliers del país, entre ells Fernando Mayoral (Millor sommelier de l’Estat 2024), protagonitzaran una activitat conjunta. 

En paral·lel, l’espai Wine Tasting Journey del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, visibilitzarà la riquesa i varietat dels vins de ceps vells i oferirà un tast autoguiat amb més de 80 referències de tot el país. El programa de ponències abordarà també altres qüestions com les noves formes de prescripció del vi o l’auge dels blancs, en una sessió que reunirà els sommeliers dels restaurants Paco Roncero (Mª José Huertas) i Disfrutar (Rodrigo Briseño), entre altres especialistes. Altres grans reptes sectorials com la sostenibilitat i l’adaptació dels cellers al canvi climàtic comptaran, també, amb ponències específiques. 

La fira creix enguany a dos pavellons per donar cabuda a la demanda expositora | BWW

Més de mil expositors, dos pavellons i 700 compradors internacionals

Barcelona Wine Week 2025 reunirà prop de 1.100 empreses expositores en la que serà l’edició més gran en els seus quatre anys d’història. El saló, que se celebrarà per primera vegada en dos pavellons de Fira de Barcelona per a donar cabuda a l’alta demanda de participació, segueix focalitzat a generar oportunitats de negoci per a les firmes expositores.

Per això, reforçarà el seu programa hosted buyersdirigit a importadors i distribuïdors de països estratègics per a l’exportació de vi espanyol convidant a prop de 700 compradors internacionals. Alhora, convidarà a un miler de compradors nacionals de la gran distribució, el comerç especialitzat i el canal Horeca, les principals vies de distribució de la producció vinícola nacional. 

L’última edició de BWW, el febrer de 2024, va comptar amb 952 cellers expositors, 73 Denominacions d’Origen i prop de 21.000 visitants professionals.

Més notícies
Notícia: La ‘Barcelona Wine Week’ frega el ple expositiu a set mesos de la fira
Comparteix
La revaloració dels ceps vells, eix central del programa de l'edició 2025
Notícia: La ‘Barcelona Wine Week’ confirma ampliació: dos pavellons i 9.000 m2
Comparteix
El saló, que torna a Fira de Barcelona del 3 al 5 de febrer del 2025, justifica l'increment de metres quadrats expositius a causa de "l'alta demanda" rebuda dels cellers i empreses participants

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa