VadeVi
Corpinnat ven menys, però incrementa la facturació un 1,6% durant el 2023

Tancament de l’any 2023 per als cellers de Corpinnat. Aquest dilluns 26 de febrer, la marca col·lectiva ha presentat en roda de premsa la Memòria Econòmica i Social de l’exercici 2023, tot celebrant “una tendència creixent del valor dels vins escumosos” que elaboren sota la seua empara. Sis anys després de la seva presentació pública, remarquen “l‘increment del 9% del preu mitjà per ampolla” respecte al 2022, que “no ha deixat de créixer des de la seva fundació”.

Ton Mata i Pere Llopart durant la compareixença davant premsa en el marc de la 2a Festa de la verema Corpinnat | Foto: cedida

Les xifres, al detall

Segons la memòria, Corpinnat tanca el 2023 amb un “increment de la facturació global de l’1,6%” respecte a l’any anterior, malgrat un descens del 6,2% de les vendes en ampolles, amb un total comercialitzat de 2,28 milions d’ampolles sumant els 12 mesos de l’any passat. Remarquen, que els cellers emparats sota la marca “han incrementat la facturació global”, durant el 2023, “en més de mig milió d’euros, assolint els 26,42 milions d’euros” totals. Apunten que s’ha optat per una estratègia comercial “conservadora”, davant un context econòmic com l’actual, i asseguren haver “prioritzat el manteniment dels estocs” d’ampolles en criança a la cava amb l’objectiu de “fer front al descens de la producció i poder garantir les vendes futures”.

Durant el 2023, expliquen, s’ha registrat un rendiment mitjà a la vinya de 4.770 kg/ha, una xifra inferior a la de 2022, a causa de la sequera que afecta la vinya al Penedès. Precisament, aquesta és una de les principals preocupacions dels viticultors i elaboradors de la marca col·lectiva. A la verema de 2023 es van collir 5,9 milions de quilos. Durant aquest any passat ha crescut el nombre de viticultors independents un 17% i ja són 148 els viticultors que aporten raïm a CORPINNAT, a un preu mínim garantit per reglament de 0,85 euros el quilo per a aquest any, però que s’ha acabat pagant a una mitjana d’1,04 €/kg.

Membres del col·lectiu Corpinnat durant la presentació de la darrera ‘Nit de la Verema’ | Foto: Corpinnat

Compren uns tres milions de quilos de raïm a viticultors independents

Prop del 50% del raïm entrat als cellers de la marca col·lectiva és de vinya pròpia i la resta prové de viticultors independents, a qui en aquest passat 2023 es va comprar 2,98 milions de quilos de raïm per valor de 3,1 milions d’euros totals.

Atenint-nos a les criances, i segons dades de l’informe, el 15% de les ampolles emparades sota la marca van sortir al mercat amb una criança d’entre 18 i 30 mesos; el 63% tenien criances de més de 30 mesos; i el 22% restant acumulaven criances superiors als 60 mesos. I, per últim, en termes d’exportació, la marca va exportar el 2023 un 19,03% de la seva producció total a 66 països de tot el món, entre els quals han destacat Alemanya, Canadà, Dinamarca, EUA, el Japó, Noruega, Països Baixos, Regne Unit, Suècia i Suïssa.

Més notícies
Notícia: Corpinnat repeteix el tast de vins base previ a l’estrena de la BWW
Comparteix
Tindrà lloc diumenge 4 de febrer a la tarda a l'Hotel Palace de Barcelona i permetrà tastar els vins base de la verema 2023
Notícia: Corpinnat vol consolidar-se a escala internacional al costat del xampany
Comparteix
En el marc de la Segona Nit de Verema s'ha distingit a Xavier Gramona com a president honorífic de la marca col·lectiva
Notícia: El Celler Bufadors s’incorpora a Corpinnat
Comparteix
El projecte familiar de Ton Mata i Encarna Castillo és el dotzè celler que se suma a la marca col·lectiva

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa