VadeVi
El penedesenc Xavi Roig, millor mestre de vins escumosos del món

Aquesta era la primera edició del concurs, i ha superat amb escreix les expectatives, segons els organitzadors. Aquest diumenge 12 de novembre s’estrenava a València l’Sparkling Wine Master Espanya amb l’objectiu de descobrir i reconèixer els sommeliers que destaquen pel seu coneixement, passió, habilitats de comunicació dels vins escumosos del món.

Una nova proposta, expliquen des de Bodegas Hispano-Suizas, impulsors del projecte, que pretén promocionar aquesta tipologia de vins, amb els seus diversos mètodes, orígens i procedències i que ha comptat amb la participació de 73 professionals inscrits, dels quals n’ha competit 48 d’arreu del territori espanyol.

Xavier Roig, segon per l’esquerra, amb la resta de guanyadors de l’edició |  Foto: Bodegas Hispano Suizas

El guanyador de la primera edició, un penedesenc

Xavier Roig Castellvi, sommelier i responsable de la botiga de vins Cal Feru, ha estat el guanyador de l’edició i s’ha proclamat “Millor Mestre de Vins Escumosos del Món“. “És un sommelier hàbil i discret”, diran des de l’organització, la quarta generació d’aquest establiment “de referència” que va obrir portes a Sant Sadurní d’Anoia l’any 1934. “En Xavier és un apassionat dels paisatges i el territori efervescent, i té l’habilitat de saber-lo comunicar contagiant la seva passió”, afegeixen.

El de Sant Sadurní està molt content del reconeixement, i així ho comparteix amb Vadevi. “M’hi vaig presentar sense cap expectativa, ha estat una sorpresa“. I explica que ha hagut de superar diverses proves, des d’un examen tipus test, “amb preguntes sobre els vins escumosos de tot arreu, franciacorta, presecco, sekts alemanys…, mètodes tradicionals, xarmats, ancestrals…”, i en una segona fase, fer el servei d’una ampolla màgnum i un maridatge de diversos plats amb vins escumosos “amb molt poc marge de temps”, recorda. Roig dona valor a l’expertesa que li aporta el treball en una botiga de vins. “No és el mateix que fer sala, dirà, però cada dia tinc clients a qui he d’explicar i recomanar vins, i a casa en tenim molts d’escumosos”. L’oferta vinícola de Cal Feru supera el miler de vins, dels quals, unes 400 referències són bombolles.

Sigui com sigui, el sommelier s’enduu el reconeixement, i un premi de 3.000 euros, més un trofeu que inclou una ampolla màgnum de Tantum Ergo Exclusive i un tastevin personalitzat. A més a més, tindrà plaça com a tastador a la sessió dedicada als vins escumosos del Concurs Mundial de Brussel·les previst pel mes de juliol de 2024 a Sardenya.

Amb el sommelier de Sant Sadurní també ha fet podi Manuel Fernández Benítez, sommelier freelance i professor, que ha quedat en segona posició i marxa amb un xec de 1.500 euros, el tastevin i una ampolla de cava Tantum Ergo Vintage; i s’ha donat un accèssit al lleidatà Jordi Martínez Llordella i Diego Ortega Guijarro, als quals s’ha premiat amb 500 euros, el tastevi i una ampolla del Tantum Ergo Rosé i Tantum Ergo Blanc, respectivament.

Tots els participants en aquesta edició del concurs | Foto: Bodegas Hispano-Suizas

La sommelier Cristina Tierno, sommelier i CEO de l’Agencia Efecto Directo, i Pablo Osorio, conseller delegat de Bodegas Hispano Suizas, creadors i impulsors de la iniciativa, han fet una valoració molt positiva -“ha estat un gran èxit”, diran- de l’estrena de l’Sparkling Master España by Tantum Ergo i destaquen també “el nivell professional dels concursants”. “Aquest concurs ha vingut per a quedar-se, ens posem a treballar per a fer possible una segona edició”, avançava Tierno.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa