VadeVi
Fernando Mayoral és el millor sommelier d’Espanya de 2024

El sommelier participava en el concurs en representació de l’Associació de Burgos, i des d’avui, és el millor d’Espanya. Fernando Mayoral s’ha classificat en primera posició en la 29a convocatòria del Campionat d’Espanya de Sommeliers que ha tingut lloc aquests dimecres 24 i dijous 25 d’abril a Madrid. Mayoral ha superat, en la fase final, els dos altres candidats millors classificats en la fase prèvia: Tomás Ucha, de l’entitat galega, i Anna Casabona, actual delegada comercial de Juvé & Camps i segona classificada en la darrera edició del concurs celebrat a Catalunya.

El millor sommelier d’Espanya 2024 representava l’Associació de Burgos | Foto: ACS

Mayoral, de Burgos, que treballa al restaurant Rincón de Espanya, arribava al concurs després d’haver-se proclamat millor sommelier de Castellà Lleó a primers de febrer d’aquest 2024. Un premi que no li era aliè, ja que va endur-se el mateix reconeixement els anys 2017 i 2018, i també havia aconseguit posicionar-se entre els 10 millors d’Espanya en diverses ocasions.

Anna Casabona, llicenciada en Enologia per la Universitat Rovira i Virgili, aviat es va especialitzar en sommelieria. Des del 2008 és professora al Curs de Sommelier de la URV. Va ser la presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers de Tarragona i responsable de la vinoteca El Rebost de Valls, així com delegada comercial del Celler de Capçanes. Ha format part del jurat en concursos de vins com l’International Wine Challenge (Londres) o els Premis Vinari de vins i vermuts catalans, entre d’altres, i ha estat classificada en diverses ocasions entre els millors sommeliers de Catalunya.

La 29a edició del Campionat d’Espanya de Sommeliers s’organitza anualment des de la Unió Espanyola d’Associacions de Sommeliers i és una de les activitats més destacades del Salón de Gourmetss, patrocinat per Protos i Tierra de Sabor, que s’està celebrant aquests dies a Madrid.

Equip català format per (d’esquerra a dreta): Albiol, Casabona, Colet, Cortizas i Betoret | Foto: ACS

Els catalans, un gran paper

L’Associació Catalana de Sommeliers participava en el certamen amb cinc candidatures. Hi eren, juntament amb Casabona, Marta Cortizas del restaurant El Celler de Can Roca de Girona, que hi arribava com a millor sommelier catalana de 2024; Toni Albiol, de la vinoteca Divins de Martorell, millor sommelier de Catalunya 2023 i finalista de l’edició anterior en el campionat estatal, Christian Betoret de Mas de la Sala de Sallent; i Ton Colet, Millor Sommelier de Catalunya 2022. 

Dels cinc, tres d’ells han quedat classificats entre els deu primers: Anna Casabona, Marta Cortizas i Toni Albiol. Una molt bona representació tenint en compte que en la competició hi havia fins a 51 professionals diferents, representant diverses regions vitivinícoles de tot l’Estat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa