Cartell de la Fira del Vi de Falset 2019

!--akiadsense-->

!--akiadsense-->

Quan justament falta un mes per a la Fira del Vi de Falset,les primeres activitats que figuren en el programa son a punt de començar, en un calendari cada cop més extens tant en les setmanes prèvies com posteriorsal certamen. En el programa hi consten ara mateix més d’una seixantena d’activitats tant a Falset com a diferents pobles de la comarca, que han consolidat tastos i activitats de tota manera al voltant del mon del vi.

El cap de setmana central de la Fira (Mostra dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant) serà els dies 3, 4 i 5 de maig, de manera que el certamen torna a arrencar en divendres a la tarda i tanca el diumenge al vespre. No obstant això, aquest vinent 8 d’abril ja se celebra la primera activitat prèvia programada. Es tracta d’una Jornada sobre seguretat i innocuïtat alimentària en els cellers, organitzada per la Comissió Organitzadora de la Fira, amb el suport tècnic del Parc Tecnològic del Vi-VITEC i el claustre de professors de l’Escola d’Enologia “Jaume Ciurana” i la Consultoria Vitivinícola Rius i Rius Assessors. És una jornada teòrico‐pràctica dissenyada expressament per als alumnes i ex‐alumnes de l’Escola d’Enologia “Jaume Ciurana”, i que es fa extensiva als enòlegs i cellerers de tots els operadors del sector inscrits a la DOQ Priorat i a la DO Montsant.

“La Fira del Vi de Falset és un certamen que té múltiples vessants, que s’han anat enriquint amb el pas dels anys. Té un vessant enològic, un altre lúdic i festiu, i encara un altre molt tècnic pensat expressament per als professionals del sector”, afirma l’alcalde de Falset, Jaume Domènech. “Volem que la Fira sigui un espai útil per als visitants i amants del vi, però també per als cellers i els professionals del sector”, afegeix.

Al llarg del mes d’abril hi ha diversos tastos i activitats previstes, que poden ser consultades al web de la fira. El tast #Vimets (als Guiamets) o el Tast de les Mines de Bellmunt del Priorat son alguns dels tastos destacats d’aquest calendari previ al cap de setmana central del certamen.

Pel que fa al cap de setmana del 3,4 i 5 de maig, seran dos dies i mig que es caracteritzaran, com en les darreres edicions, per comptar amb un seguit d’espais que acolliran tastos i activitats paral·leles adreçades als amants del vi i per una clara aposta per actes pensats exclusivament per a un públic professional. El divendres dia 3 al vespre, en el recinte firal, hi ha previst un concert de La Soul Machine i Pep Sala, en el qual interpretaran cançons de SAU i de la banda de soul de Falset, alhora que servirà de presentació de la cançó que Pep Sala ha compost i dedicat al Priorat.

Comparteix