El 14 d’octubre de 2024 arriba al mercat l’edició 2025 de La Guia de Vins de Catalunya, i els seus directors Jordi Alcover, Sílvia Naranjo i Fran Ortiz l’han presentat en el marc de la seva tradicional Festa del Vi Català. La cita ha repetit a la sala Razzmatazz, i a part de reunir centenars de professionals del sector del vi català també ha donat cabuda a 120 cellers que han presentat algun dels seus productes i que han rebut puntuacions per sobre dels 9,5 punts a La Guia. En l’edició d’enguany, la publicació recull la puntuació de 1.206 vins.
Les novetats de l’edició 2025
A més de conèixer els premis als millors vins d’aquesta edició, La Guia d’enguany estrena la secció Fem Feliç al Vi, que neix, segons els directors, “de l’amor al vi, i de la convicció que una taula sense vi no està completa”, i per donar sentit als maridatges gastronòmics, però amb el vi com a protagonista. En la secció, sommeliers i xefs reconeguts proposen receptes junts a partir de la tria d’un vi català. Concretament en aquesta primera edició, quatre restaurants i una escola d’hostaleria són els protagonistes d’aquesta nova secció: Celler de Can Roca, Els Pescadors, Les Moles, Quatre Molins i el Restaurant-Escola Martí Dot, que mariden les seves propostes gastronòmiques amb cinc vins catalans.

Millors vins i Premis Honorífics
Enguany, el premi al millor vi de La Guia va ser, ex aequo, per al Llopart Llegat Familiar 2021 i La Capella 2010 de Juvé & Camps, que han rebut la màxima puntuació de 9,91 punts dins la categoria de vins escumosos. La resta de premis als vins, per categories i varietats, han estat els següents:
- Millor blanc. Bellvisos Blanc, de Sara i René Viticultors (DOQ Priorat)
- Millors negres: Camí Pesseroles, Mas Martinet (DOQ), Coma d’en Pou de Bàrbara Forès (DO Terra Alta) i Clos Cypres de Costers del Priorat (DOQ)
- Millor rosat: Instabile Rosae Rosa Claret, de Vins Nus (DOQ)
- Millor dolç: Monastrelius, del Celler Pallarades
- Millor ranci: Ranci de l’Oller, Oller del Mas
- Millors ancestrals: Superbloom Pét-Nat, de Bellaserra i L’Ancestral, de La Fita.
- Millor escumós rosat: Camí dels Vidriers, de Júlia Bernet (Corpinnat)
- Millors vermuts: Antic Reserva, Alcoholes Antich, i Dos Déus Origins Blanc Sec, de Priorat L&B Lab
Els millors de 2025, per varietats.
- Garnatxa blanca. Tres Feixes, de l’Enclòs de Peralba
- Garnatxa negra: Instabile Rosae Rosa Claret, de Vins Nus (DOQ)
- Garnatxa roja: Iuralta Gris, de Vins Nus (DO Montsant)
- Garnatxa peluda: Les Manyes, de Terroir al Limit (DOQ)
- Macabeu: Macabeu de Solergibert, del Celler Solergibert (DO Pla de Bages)
- Malvasia de Sitges: Les Madones, de Vins el Cep (DO Penedès) i Les Rotes de Cal Pau, de Cal Bessó
- Carinyena blanca: Singulars Carinyena Blanca de Mas Llunes (DO Empordà)
- Carinyena negra: Clos Cypres, de Costers del Priorat (DOQ)
- Morenillo: El Templari, de Bàrbara Forès (DO Terra Alta)
- Xarel·lo: Xarel·lo XXX, de Finca Viladellops (DO Penedès)
- Xarel·lo vermell: LD Ancestral Xarel·lo Vermell, de Finca Viladellops (Clàssic Penedès)
- Parellada: Picapedra Blanc, de Vins de Pedra (DO Conca de Barberà)
- Monastrell: Monastrelius, de Pallarades
- Picapoll blanc: Pla de Tudela, Espelt Viticultors (DO Empordà)
- Sumoll Negre: Sumoll de Solergibert, celler Solergibert (DO Pla de Bages)
- Trepat: La Coma, de Molí dels Capellans (DO Conca de Barberà)
- Mandó: Raw Mandó, de Collbaix (DO Pla de Bages)
- Escumós de macabeu: Barrica, del Celler Kripta (DO Cava)
- Escumós de parellada: L’Era del Celdoni, del celler Carles Andreu (DO Cava)
Complementant els premis a producte, també han fet altres reconeixements en els anomenats Premis Honorífics.
- Premi Trajectòria: Jordi Grau i Dolors Segarra, de Vins i Licors Grau
- Premi Territori: Pau Albó, de Celler Cooperatiu d’Espolla
- Premi Innovació: Ex aequo, Celler de Capçanes i Sant Josep Vins
- Premi Futur: Aina Mariné.
Als premis honorífics s’ha afegit enguany una nova distinció: Icona del Vi Català. Amb aquest guardó, els responsables de La Guia busquen reconèixer els vins catalans que han marcat una època o un canvi de tendència en l’elaboració del vi a casa nostra al llarg de les darreres dues dècades. El guanyador d’aquest premi Icona del Vi Català 2025 ha estat el Teixar del celler Vinyes Domènech.