VadeVi
Els impostos com a eina per frenar el canvi climàtic, eix de les VIII Jornades Ambientals
L’edifici històric de la Universitat de Barcelona | Arenagamma (CC)

!--akiadsense-->

El proper dimecres 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, se celebraran a Barcelona les VIII Jornades Ambientals, organitzades per la Universitat de Barcelona, Família Torres i el meteoròleg i professor de la UB Tomàs Molina. Sota el lema ‘Són els impostos la solució al canvi climàtic?’, el certamen reunirà experts nacionals i internacionals amb l’objectiu de debatre quines són les eines que podrien desbloquejar la inacció climàtica per part de la societat i els governs. La inauguració de la jornada anirà a càrrec del Dr. Joan Elias, Rector de la Universitat de Barcelona; Miguel A. Torres, President de Família Torres i Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Albert Barniol, meteoròleg de TVE, serà el conductor de la jornada que s’articularà al voltant de diverses ponències i una taula de debat. Participaran, entre d’altres, la Dra. Maite Vilalta, vicerectora d’Igualtat i Acció Social de la UB, que parlarà de l’estat de situació del sistema impositiu i del medi ambient; i Jeroen van den Bergh, professor de ICREA a l’ICTA de la Universitat Autònoma de Barcelona i d’Economia i Empresarials de la Universitat VU d’Amsterdam, que valorarà l’impacte econòmic del canvi climàtic i l’escalfament. També es donarà veu a Fridays for Future, el moviment gironí sorgit del corrent internacional impulsat per la jove sueca Greta Thunberg #Friday4Future i #Youth4Climate, com a protesta juvenil contra la inacció governamental envers al canvi climàtic. La taula de debat la formaran, a més dels ponents, Aida Vila, Integrity project manager de Greenpeace Internacional; Dr. Xavier Martin-Vide, catedràtic de Geografia Física de la UB; Dr. Enric Tello, catedràtic d’Història i Institucions Econòmiques de la UB i Emilio de las Heras, expert en finançament internacional i autor del blog d’Expansión ‘Cambio climático y economia’.

x
Concentració en contra del canvi climàtic | AJUNTAMENT DE TERRASSA

!--akiadsense-->

Les conclusions de les VIII Jornades Ambientals les presentarà Laura Rahola, cap de premsa de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona. Després de la cloenda de l’acte a càrrec d’Albert Barniol, Miguel A. Torres farà entrega del VI Premi Torres & Earth a la Innovació Mediambiental, que té com a objectiu donar a conèixer i premiar els estudis, projectes, experiències i iniciatives que ajuden a preservar el medi ambient. Les Jornades Ambientals se celebraran a l’Aula Magna de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona de les 9 del matí a les 13:45 del migdia. Per a consultar el programa o inscriure-s’hi es pot visitar la pàgina web de les jornades.

Comparteix

Icona de pantalla completa