VadeVi
La DO Empordà s’indigna amb la crítica de Luis Gutiérrez i en lamenta el to
  • CA

!–akiadsense–>

L’article de Luis Gutiérrez sobre els vins catalans publicat a la revista Wine Advocate de Robert Parker no ha caigut gens bé a la DO Empordà. Recordem que assegurava literalment: Llocs amb un potencial increïble com l’Empordà haurien d’estar inundats de projectes joves (nous o rellançats) i produint vins excitants; però trobo extremadament difícil excitar-me amb qualsevol cosa que no sigui Vinyes d’Olivardots. Uf, al menys en puc citar un!”“>

El president de la DO Empordà, Xavier Albertí, ha assegurat en declaracions a VADEVI.cat que les afirmacions de Gutiérrez, han provocat força indignació entre els elaboradors d’aquesta denominació d’origen.

Recorda que tant a l’Empordà com a la resta de Catalunya, ningú pot dir que els productors i elaboradors no s’estiguin movent en tots els àmbits, que no hi hagi projectes joves o renovats i que no es faci amb una molt bona qualitat.

Albertí entén que tothom pot tenir la seva opinió, però lamenta el to de l’article i afirma que “aquestes opinions no ajuden”

El president de la DO Empordà també s’ha referit a una altra de les afirmacions polèmiques de Gutiérrez en les que deia: “Sé que molta gent s’enfadarà, però veig com augmenta erròniament la tendència a Catalunya de consumir només vins catalans. Són persones del món del vi que no saben què passa al món de vi a la resta de l’Estat espanyol. I s’autoanomenen professionals i experts! Em fa riure… O més ben dit, em fa plorar perquè creia que estàvem per sobre d’aquest provincianisme, que sembla que està tornant. Crec que ha arribat l’hora de despertar!”“>

Albertí es mostra sorprès ja que diu “parteix d’una base errònia, quan ara tot just comencem a consumir els nostres vins. I això no ho dic jo, és una qüestió estadística. A part de que em sembla que és el més natural que a Catalunya es consumeixin vins catalans, i això sempre, sense deixar de mirar el que es fa a fora. Luis Gutiérrez és de Madrid i segurament deu tenir una visió una mica centralista del món del vi a nivell estatal. Potser és per això que diu el que diu”.

“Segurament ens queda molta a feina a fer, no ho dubtem, però no ens poden dir que no hi estiguem treballant i amb una cura i qualitat indubtable” diu Albertí.

Ara bé, el president de la DO Empordà recorda que al final és una opinió personal d’una persona determinada, “no sóc partidari de magnificar-ho perquè correm el risc de donar-li més importància de la que realment té. No ho hem d’elevar a nivell de càtedra”.

En el cantó d’aspectes positius de l’article, Albertí, remarca que a part de Priorat i Penedès, faci esment també a la seva DO, “lamento el to, però recordem que considera que és una zona amb un gran potencial i això està molt bé. Llàstima que no sigui més equànime”.

Comparteix

Icona de pantalla completa