Llopart Original és un homenatge als orígens i arrels profundes de Llopart en l’elaboració de vi escumós a Subirats, al Penedès. La primera anyada al mercat va ser la de 2006, i commemorava el 125è aniversari de la primera ampolla que va embotellar la família penedesenca. Aquest Corpinnat, nascut de vinyes velles de Les Flandes -un enclavament format per un amfiteatre de ceps elevat sobre parets verticals de roca calcària de l’època del miocè, fa milions d’anys- és un cupatge de montònega, xarel·lo i macabeu i surt al mercat amb una edició numerada i molt limitada i amb una particularitat que el singularitza: manté la rèplica exacta de l’etiqueta original de l’escumós de l’any 1887.
Descobert el significat del nom i el valor d’aquest producte per a la família, ens endinsem una novetat que el fa protagonista de l’actualitat vínica d’aquest mes de desembre.

El vi nacional més ben valorat
La revista nord-americana Wine Enthusiast ha fet pública la llista dels 100 millors vins de 2023. Entre ells, aquest escumós de la Família Llopart, que ha rebut una puntuació de 95 punts, convertint-lo en l’escumós nacional més ben valorat.
El jurat del top 100 defineix Llopart Original com “un gran assoliment” gràcies al seu color de “palla profund” i la “columna constant de bombolles“. A més a més, en valoren “la barreja de sabors, entre els quals es poden trobar des de fruites fresques com la pinya o l’albercoc fins a tocs més torrats d’ametlles”. Com a cirereta del pastís, el final, “sorprenentment viu i persistent“, conclouen.
El vi: fitxa tècnica
- Llopart Original 1887
- Celler Llopart – Corpinnat
- Varietats: montònega 50% (vinya del Ticu del 1935); xarel·lo 25% (vinya del Pere de Can Ros del 1934) i macabeu 25% (vinya de l’Isidoro del 1956)
- Criança: +108 mesos
- Dosage: Brut Nature

Per cert, que en l’edició d’enguany de la revista Wine Enthusiast també hi tenen presència destacada altres escumosos de Llopart. El Llopart Leopardi Brut Nature i el Llopart Rosé Brut, ambdós Corpinnats rebent unes puntuacions distintives en l’apartat d’escumosos de 93 i 92 respectivament. El Llopart Leopardi l’han definit com “una barreja sofisticada de tocs afruitats amb tocs de fruits secs”, mentre que del Llopart Rosé Brut en parlen “com un rosat únic, fresc i afruitat amb un sabor característic del Mediterrani, posicionant-se com un dels escumosos rosats referents en l’àmbit internacional“.

Quaranta anys del Leopardi
Un altre motiu per a la celebració: Llopart celebra enguany les quaranta anyades del Llopart Leopardi al mercat. Aquest escumós Corpinnat, una de les icones del celler, és el resultat d’un cupatge entre les varietats més destacades de la finca, xarel·lo, macabeu i parellada, que surt al mercat després de fer una criança de més de seixanta mesos. El vi ret homenatge al primer avantpassat viticultor de la família.



