VadeVi
Matrícula oberta per al Postgrau de Gestió d’Empreses Vitivinícoles

El sector de la vinya i el vi de Catalunya suma professionalitat i competitivitat global gràcies a una oferta en formació cada cop més àmplia i diversa que permet estendre i millorar el coneixement en les diverses baules de la cadena de valor. Des de la Wine Business School aquesta formació interuniversitaria, impulsada conjuntament amb la UVic i la URV, ha permès guanyar expertesa en l’àmbit de la gestió d’empreses vitivinícoles a través d’un postgrau que va néixer fa nou anys i que continua sumant edicions. I tot plegat, amb l’objectiu d’apropar els estudiants al sector del vi seguint una metodologia de resolució de casos pràctics sobre totes les àrees de negoci de l’empresa: des de la gestió, fins al màrqueting, la comercialització i la mateixa producció del vi, dedicant un capítol al tast de vins i escumosos tant de l’àmbit nacional com internacional.

El postgrau incorpora conceptes d’internacionalització, de recerca de nous mercats i innovació, i aporta coneixement específic sobre temes de la gestió vitivinícola i la producció del vi. A més a més, ofereix l’oportunitat de participar en tastos de més de 100 referències i en visites professionals a cellers. Tot plegat, de la mà de professionals experts del sector que comparteixen les eines i els canals necessaris per a garantir la millor experiència i aprenentatge en cada àmbit.

Seu de la Wine Business School i l’Escola d’Enoturisme de Catalunya | Foto: WBS

Facilita la inserció laboral

En paraules dels impulsors, el postgrau genera oportunitats dels alumnes amb professionals del sector, en actiu, alhora que facilita eines per a iniciar un projecte empresarial o aporta la polivalència necessària en la gestió d’un celler. No tan sols això, sinó que també ofereix opcions per al reciclatge i canvi de sector. Sigui com sigui, puntualitzen, un curs lectiu, habilita l’alumnat a “empoderar-se amb les competències necessàries” per a esdevenir professional d’un sector “en ple creixement“, on cada vegada hi ha més demanda de perfils professionals que aportin versatilitat. De fet, a partir de les dades obtingudes en les últimes vuit edicions, queda provat que el postgrau ajuda de manera ràpida a inserir-se en el món laboral.

La matriculació al Postgrau de Gestió d’Empreses Vitivinícoles pel curs 2024-2025 ja està oberta i es pot formalitzar la plaça a través d’aquest enllaç.

L’opinió dels alumnes: la professionalització és bàsica

El Postgrau de Gestió d’Empreses Vitivinícoles dona cabuda a una àmplia varietat de perfils d’alumnes que es volen especialitzar o incorporar nou coneixement sobre el món vitivinícola. Des del màrqueting i la comunicació, l’administració i direcció d’empreses fins a l’enologia. Alguns dels alumnes que han superat la formació, expliquen la seva experiència, i coincideixen en el fet que aquesta professionalització és bàsica per al millor desenvolupament de la seva carrera.

Jordi Sadurní i Carlota Gassó són dos exalumnes de la formació. El primer, que gestiona un petit celler elaborador de vins al Penedès, agraeix haver pogut aprendre conceptes vinculats al màrqueting i la comercialització, amb un aprenentatge que li “servirà per a donar-se a conèixer i diferenciar-se“. Gassó, en canvi, venia amb formació en màrqueting, i volia complementar-la amb coneixements sobre viticultura i enologia. “El Postgrau m’ha donat les eines i coneixement per poder aplicar-ho al celler on treballo al Bages”. Damià Fàbrega, director d’un celler del Priorat, n’és també antic alumne i valora especialment els coneixements que li permeten millorar la gestió del seu dia a dia al celler.

Servei d’una copa de vi | WBS

Cinc motius per triar el Postgrau de Gestió d’Empreses Vitivinícoles

  • Et convertiràs en un perfil polivalent dins l’empresa: des de la gestió, el màrqueting, la comercialització, fins a la producció del vi i l’anàlisi sensorial.
  • Rebràs les classes a càrrec de docents experts i actius professionalment dins del sector, amb exemples de casos pràctics reals.
  • Tastaràs vins d’arreu del món valorats en més de 8.000 euros.
  • Visitaràs cellers i empreses vinícoles guiades pels directius o alts càrrecs.
  • Desenvoluparàs un projecte des de zero per presentar-lo a una fira real.

Informació bàsica

L’inici serà el 25 d’octubre 2024 fins al juny 2025 i les classes s’imparteixen els divendres tarda i dissabtes matí. El curs es desenvoluparà en els espais de la Wine Business School, a Vilafranca del Penedès, des d’on es facilita la visita a diversos productors i empreses, amb l’objectiu d’ampliar, contrastar i analitzar els continguts del curs.

  • Inici de la formació: 25/10/2024
  • Fi de la formació: Juny 2025
  • Horari: divendres de 16:00 a 20:30 h i dissabtes de 9:00 a 14:00 h.
  • Impartició: presencial
  • Lloc: seu de la Wine Business School (C/ Amàlia Soler, 29, Vilafranca del Penedès)
  • Durada: 314 h (30 ECTS)
  • Preu: 2.930 € amb opcions de fraccionament i bonificació (FUNDAE)
  • Contacte: Raquel Ramos raquel.ramos@fundacio.urv.cat | 977 779 964
  • Matrícula: La matriculació al Postgrau per al curs 2024-2025 es pot fer mitjançant aquest enllaç.

El Postgrau de Gestió d’Empreses Vitivinícoles s’imparteix conjuntament per la Fundació de la URV, la Wine Business School i la Universitat de Vic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa