VadeVi
Els millors vins catalans, segons el ‘Master of Wine’ britànic Tim Atkin

La Barcelona Wine Week ha estat l’escenari escollit aquest dimecres 7 de febrer per a donar a conèixer un informe sobre els vins catalans elaborat per l’equip del màster of wine britànic Tim Atkin. Catalan Wines Special Report neix com a resultat de tastar 1.046 vins elaborats arreu de les regions vitivinícoles de Catalunya, dels quals se’n menciona 910, i 630 superen la puntuació dels 90 punts segons el criteri dels autors, el MW i Fintan Kerr.

“No pensava que a Catalunya hi hagués tanta diversitat”

“Sent honest, no em pensava que a Catalunya hi hagués tanta diversitat“, compartia Atkin, i seguia. “La qualitat és molt alta“, valorava el tastador, puntualitzant el fet que tots dos professionals van coincidir en gairebé tots els vins tastats, a l’hora de posar-los nota. “Tinc molt a agrair-li al territori”, afegia.

De la totalitat dels vins, han donat a conèixer el que, a criteri seu, són els dotze vins més destacats d’entre el miler avaluat. Són els següents, per categories:

  1. El millor vi blanc: Nun Vinya dels Taus 2022, de l’Enric Soler
  2. El millor vi negre: Les Manyes 2021, de Terroir al Límit
  3. El millor vi rosat: Rosat 2021 de Clos Mogador
  4. Millor vi dolç: Majjan 2014, de Castell d’Encús
  5. Millor enòloga: Marta Casas, de Pares Baltà
  6. Millor enòleg jove: Roc Gramona, d’Enclòs de Peralba
  7. Millor director tècnic: Miquel Palau, d’Abadal
  8. Millor Cooperativa: Celler Capçanes
  9. Millor vi generós: Marfil Generós Sec Solera 1976, del celler Marfil
  10. Viticultor/nòleg llegenda del sector: René Barbier Ferrer
  11. Vi negre amb millor relació qualitat‐preu: Dos Germans negre 2021
  12. Vi blanc amb millor relació qualitat‐preu: Abadia de Poblet Blanc 2019

Les puntuacions totals es poden consultar des d’aquest enllaç.

Oportunitat per a internacionalitzar el vi català

Aquest informe ha estat elaborat a encàrrec de l’Associació Vinícola Catalana. El president Valentí Roqueta valorava molt positivament aquesta col·laboració. “Formar part d’aquest projecte és una oportunitat per a internacionalitzar el vi català i demostrar que els nostres vins estan a un molt bon nivell”. A mesura que s’anaven desvetllant algunes de les conclusions que de l’informe, s’han pogut tastar vuit vins.

  1. Vd’O 6 Carinyena Blanca Al·luvial 2021, de Vinyes d’Olivardots
  2. Finca la Terrenal 2020, d’Edetària
  3. Xarel·lo Aspriu 2015, de Pardas
  4. Pep 2021, de Josep Foraster
  5. Cabrida 2021 del Celler de Capçanes
  6. Especial Picapoll Negre 2020 d’Oller del Mas
  7. Les Manyes 2021, de Terroir al Limit
  8. Majjan 2014, de Castell d’Encús.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa