La comarca del Bages està aquests dies de dol. Josep Gibert i Serra, responsable d’una de les caves històriques del territori, Caves Gibert d’Artés, ha mort prematurament a l’edat de 57 anys a causa d’un càncer de còlon que feia temps que patia i que no ha pogut superar.
L’enòleg era al capdavant del celler que la família tenia ubicat al municipi d’Artés; de fet, tradicionalment ha estat l’únic del Pla de Bages que es dedica únicament a l’elaboració de caves, una característica distintiva que ha ajudat a significar-se, especialment dins del mateix territori.
Gibert va prendre el relleu que li van donar els seus pares, continuadors d’un projecte que va iniciar-se l’any 1920 amb l’elaboració de caves seguint el mètode tradicional per bé que, documentalment, hi hauria constància de l’existència del celler des de fa més de tres-cents anys.
El funeral s’ha celebrat el matí d’aquest dimarts 20 de desembre a l’església parroquial de Santa Maria d’Artés.

Els orígens i evolució del projecte
Les Caves Gibert tenen una llarga història que els vincula amb l’elaboració de vins que fa mirar enrere en el temps per més de tres segles. A primers del XX, als volts de 1920, la família va començar a elaborar les seves primeres ampolles de vins escumosos seguint el mètode tradicional. Des d’aleshores fins avui, a Caves Gibert ha continuat dedicant-se en exclusiva a fer caves “genuïns”, com ells diran, que esdevenen “la base que avala a l’empresa per mantenir el prestigi en els seus mercats”.
Un prestigi que ha estat reconegut al llarg del temps, amb especial menció a la medalla d’or i diploma que va rebre el seu cava Gibert en el marc de l’Exposició Internacional de Barcelona de l’any 1929.
