VadeVi
Sommeliers d’arreu del món se citen a Sevilla per rebre formació en vi

Un centenar de sommeliers estan convocats aquest final de setembre a Sevilla per a participar en unes jornades intensives de formació per a professionals vinculats amb el sector del vi i la sommelieria. Serà dels dies 22 a 25 en el marc de l’anomenada Bootcamp, esdeveniment que organitza l’Associació Internacional de Sommelieria, l’ASI, de la mà, en aquesta ocasió, de la Unió d’Associacions Espanyoles de Sommeliers (UAES). La cita, de caràcter internacional, oferirà un “programa educatiu d’elit” -en paraules dels organitzadors- impartit per formadors i experts del sector vitivinícola del món.

Entre el temari, classes sobre com està afectant el canvi climàtic als vins del món, o quins models d’agricultura i viticultura poden garantir la millor qualitat dels productes vinícoles i la sostenibilitat del sector. Tot plegat, amenitzat amb tastos de vins d’arreu del planeta vitivinícola guiats per professionals de renom com Peter Sisseck de Pingus o Jean-Pierre Durand de Château Patache d’Aux, entre molts d’altres.

Rafael Bellido, president de la UAES, emfatitzava durant la presentació de la trobada “la importància d’acollir aquest esdeveniment professional” que es realitza a Europa cada tres anys per rotació de països, i que permetrà reunir “sommeliers de prestigi internacional al nostre país”. Polònia, Quito i Kuala Lumpur foren les anteriors seus de la Bootcamp ASI, “tot i que a les anteriors edicions es tractava d’una formació de dos dies, que en aquesta ocasió s’ha ampliat a tres”, puntualitzava Bellido.

El sommelier Dorian Picart, d’El Celler de Can Roca | cedida

El català Dorian Picart, seleccionat per anar a Sevilla

El català Dorian Picart, sommelier d’El Celler de Can Roca, i Jorge Rodríguez, del restaurant Erre de Roca de Miranda de Ebro, han estat els dos sommeliers de l’Estat seleccionats per a participar en la Bootcamp de Sevilla.

Picart (Celrà, Girona 2006) va arribar a Can Roca l’any 2023 després de formar-se com a sommelier i treballar en diverses sales i cuines en establiments de quatre i cinc estrelles de Girona. “Per a mi, amb 18 anys, tenir aquesta oportunitat és un gran honor”. El jove sommelier té intenció, explica, de “fer un munt de contactes de tots aquests grans sommeliers i professionals que ens acompanyaran i poder establir millor les bases de servei i tast per a concursos”.

Rodríguez Conde (Ourense 1991), amb 33 anys, és professional amb llarga trajectòria al sector serveis exercint funcions molt diverses dins l’àmbit de la restauració, l’hoteleria i el turisme. Entre els reconeixements aconseguits destaca el de Millor Sommelier d’Euskadi 2024 o semifinalista del Campionat Espanya de Sommeliers Terra de Sabor 2023. Fundador de la seva pròpia empresa, Vinifica, actualment també es dedica a l’assessorament de restaurants, formació i experiències enoturístiques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa