VadeVi
[VÍDEO] ‘Cultivare – La màquina natural’ triomfa al Festival Oenovideo
  • CA
La  màquina natural per fer les etiquetes de Cultivare
La màquina natural per fer les etiquetes de Cultivare

!--akiadsense-->

La producció ‘Cultivare. La màquina natural. Making of 2018’ ha triomfat a la 26a edició del festival internacional Oenovideo de Marsella (França), on s’ha endut el Premi al Millor Treball Promocional. Es tracta d’un certamen internacional de pel·lícules sobre la vinya i el vi.

El curt és una peça audiovisual dirigida per Oriol Gallart, amb guió i producció de Centset, música d’Edu Comelles i de 10 minuts de durada. Es va estrenar a la darrera edició del Most Festival de Vilafranca del Penedès, on també va guanyar el premi a Millor Treball Promocional.

La Directora General de Vallformosa, Marta Vidal; el dissenyador Rai Benach; l’artista sonor, Edu Comelles i l’artista floral, Foix Cervera seuen al voltant d’una taula, tot dinant, per recordar i reviure la seva participació en la creació de les noves etiquetes Cultivare a través d’una màquina natural.

Es va instal·lar enmig d’una vinya de Vilobí del Penedès (Alt Penedès) aquesta “màquina natural” de deu metres, construïda expressament per a l’ocasió. Un centenar de branques de vinya van ser els singulars pinzells per pintar cadascuna de les etiquetes dels vins icònics de Domènech.Vidal al ritme del vent. Amb una paleta de colors diferenciada per a cada varietat, el moviment de les branques fa de cada etiqueta sigui diferent, com una petita obra d’art.

El vídeo mostra el procés creatiu des de la preparació de la màquina fins al moment de captació de sons per després fer una banda sonora única. És un document que integra la filosofia dels vins Cultivare, “fer productes de màxima qualitat i acostar-se al món cultural i de l’art”. Asseguren des de la companyia.

Cultivare va néixer a principis de 2016. Es tractava d’un petit tiratge d’autor de dos productes nous i de gamma alta que volia posicionar al celler, i més concretament la seva marca de vins tranquils Doménech.Vidal, dins el món de la cultura.

Per arrodonir el projecte es van considerar que l’art s’hi podia integrar en les etiquetes. I es va crear un espectacle de dansa sobre un tatami d’etiquetes de vi en blanc. Des del sostre, una pluja de pintura (groga en cas del vi blanc, vermell pel negre) mullava els papers i els artistes que, amb els seus moviment, anaven tenyint, esquitxant i marcant cadascuna de les etiquetes.

L’espectacle es va repetir fins a sis vegades per obtenir les 4.674 etiquetes necessàries per vestir els vins Cultivare. Només l’equip del celler, els artistes i un grup molt reduït de blocaires i periodistes van poder presenciar aquest moment ara convertit en vi. S’ha volgut posar l’accent en expressions artístiques que es fusionen amb les notes harmòniques del vi.

Ara, amb la “màquina natural”, Cultivare ha fet de l’expressió artística del Land Art un moment molt especial per vestir un vi únic amb una etiqueta irrepetible. Cultivare compta amb un vi negre (Sumoll-Samsó) i un de blanc (Xarel·lo) emparats per la DO Penedès. Tots dos vins han rebut diferents premis internacionals del vi, entre els quals cal destacar la distinció com a Millor Vi Blanc de l’Estat Espanyol segons International Wine Challenge durant el 2016 i 2018.

Comparteix

Icona de pantalla completa