La demarcació de Tarragona és la que té el nombre més gran de denominacions d’origen de vi de l’Estat, fins a vuit (Conca de Barberà, Montsant, Priorat, Tarragona, i Terra Alta, i tres interprovincials com Catalunya, Cava i Penedès), “i d’això n’hem de treure pit”. Ho deia l’enòleg Vicenç Ferré (celler Mas Vicenç) en el marc de la presentació d’un nou projecte que, de la mà de la Federació d’Associacions d’Empresaris d’Hostaleria de les comarques tarragonines, l’AEHT, ha reunit bona part del sector i representants de totes les DO mencionades a Salou.

L’han batejat com a Consell del vi, i neix amb l’objectiu d’esdevenir una entitat de defensa i promoció del producte vínic de tot el territori entre els 800 restaurants i els 130 hotels que formen part de l’AEHT. Es busca, expliquen els impulsors, potenciar la venda i el consum de vins locals a través de la restauració i hoteleria, i Ferré, que n’assumeix la vicepresidència, ja ha avançat alguns dels primers passos que seguirà el Consell. Ja hi ha el compromís de l’hostaleria de facilitar informació sobre la producció vitivinícola tarragonina i, a més a més, es crearà un concurs que premiarà la millor carta de vins, amb la voluntat “de generar compromís” entre el sector.

Vicenç Ferré, durant la presentació del ‘Consell del Vi’ a Salou | Foto: ACN

Un maridatge “inseparable”

“Tenim el deure i la responsabilitat de donar suport a un sector amb el qual maridem de forma inseparable”, afirmava el president de l’AEHT, Francesc Pintado, en declaracions recollides per l’ACN, qui també aprofitava per posar sobre la taula algunes xifres, com que la demarcació dona cabuda a 382 cellers amb DO i ocupa més de 4.000 famílies. “Hem d’incentivar el consum del nostre vi des dels nostres establiments”, afegia.

Durant les pròximes setmanes, avançaven, s’enviarà un document als restaurants i hotels de l’AEHT perquè incloguin la informació del nou projecte a les seves cartes de vins. I en paral·lel, s’activarà aquest concurs que incentivarà, entenen, a tenir cura de l’oferta vinícola de cada establiment. Ferré ha lamentat que encara hi ha massa restaurants que asseguren estar compromesos amb els vins locals, però que a les seves cartes “només en tenen quatre“. “Hem educat als nostres consumidors?, en són conscients?”, es preguntava retòricament Ferré, qui es mostrava confiat que aquesta nova aposta pot contribuir a millor el coneixement i la demanda mateixa.

Vins dels cellers de les vuit DO de la demarcació tarragonina | Foto: ACN

La presentació ha tingut lloc al parc arqueològic de la vila romana de Barenys, i ha finalitzat com no podia ser d’altra manera amb un tast de vins del territori. El lloc que en cap cas ha estat escollit a l’atzar, ja que històricament era un lloc íntimament lligat amb el vi, on els romans en fabricaven i venien àmfores plenes d’aquest apreciat producte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa