VadeVi
El XXVIIè Cavatast continua creixent en espai i oferta

La XXVII edició del Cavatast, la Mostra de caves i gastronomia de Sant Sadurní d’Anoia, tornarà a omplir el Parc Lluís Companys els pròxims 6, 7 i 8 d’octubre. I ho farà, segons han anunciat els organitzadors, amb una ampliació de l’espai i amb un increment en el nombre de participants expositors, que sumaran fins a una quarantena entre cavistes i productes de gastronomia.

Empar Moliner condueix el ‘Tast Vertical’ a Catalunya Ràdio | Foto: cedida

“Un sector del vi molt potent, un tresor a cuidar”

La regidora de Comerç i Turisme de l’Ajuntament del municipi amfitrió, Eva Cruces, insistia durant la presentació de l’edició en el fet que “el canvi d’ubicació ens ha permès donar una nova embranzida a la fira i convertir aquesta cita en una experiència única i transversal on els visitants no només poden gaudir de tastos dels millors caves i gastronomia, sinó que també podran fer moltes activitats i gaudir de música en directe”. Així mateix, ha anunciat que l’escriptora Empar Moliner, serà l’encarregada de fer el discurs inaugural de l’edició el 6 d’octubre, primer dia de l’esdeveniment.

L’alcalde de Sant Sadurní, Pere Vernet, reforçava la idea de recuperació de la fira després de la pandèmia i ha volgut fer una crida a la unitat del sector davant els estralls de la sequera, “tenim un tresor molt gran que cal cuidar, un sector vitivinícola molt potent i un territori inigualable. Cal anar units en tots els fronts, elaboradors, pagesos i administracions, perquè és l’única manera de fer front a tots els reptes que tenim al davant”, compartia.

Caves i biquinis gourmet

Entre les novetats d’enguany, hi ha la creació d’un espai dins de la Mostra on es podran fer tastos i maridatges de la mà de l’equip d’Enoturista, Judith Cortina i David Jobé, i de l’organització d’un tast peculiar que maridarà per primera vegada caves i biquinis gourmet, tal com ha explicat la directora de l’AECAVA, Maria del Mar Torres, organitzadora d’aquesta activitat al Celler de la Fassina. Així mateix, Alexandre Comellas, secretari de la DO Cava, ha posat sobre la taula “la gran versatilitat que té el cava i la capacitat de renovació del Cavatast any rere any”.

Responsables del Cavatast durant la presentació de la XXVII edició | Foto: cedida

Des de la Confraria del Cava, el president Eduard Sanfeliu destacava l’important paper del Cavatast en “la divulgació i promoció del Cava” i també ha destacat el bon ritme de venda d’entrades de la IV Nit dels Màgnums que tindrà lloc divendres 29 de setembre a les 19:00 h de la tarda a les Caves Freixenet.

Podeu consultar el programa complet a través d’aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa