VadeVi
5 vins per maridar amb els plats de ‘take away’ més populars

Amb el ritme de vida actual, el take away s’ha convertit en un hàbit gastronòmic per a moltes persones. Però, qui diu que menjar a casa vol dir renunciar al plaer d’un bon maridatge? Des del Club DonesVi, la seva fundadora i sòcia, Emma Benet, ens proposa cinc maridatges perfectes per a alguns dels plats més populars per emportar. 

Des de Vadevi hem fet una selecció dels cinc plats amb més èxit a les aplicacions populars de sofà i pel·lícula, perquè el vi deixi de ser exclusiu dels sopars elaborats i esdevingui un acompanyant per al menjar informal.

Hamburguesa americana amb Mas Petit (Parés Baltà)

Sucosa, intensa i amb un punt greixós deliciós, l’hamburguesa americana demana un vi que no l’emmascari i l’elevi de nivell. Per aquest motiu, Benet opta per un vi negre jove o de criança. “El greix de la carn combina molt bé amb un negre fresc, amb fruita vermella i una acidesa alta, que ajuda a netejar el paladar i equilibrar la intensitat del plat”, explica la sommelier.  

Entre les seves recomanacions, destaca El Mas Petit de Parés Baltà i el Black de MontRubí, un vi negre monovarietal de garnatxa, ecològic i vegà. Destaca pel seu intens color vermell porpra i per les marcades notes de fruita.

El Mas Petit de Parés Baltà / Cedida
El Mas Petit de Parés Baltà / Cedida

Sushi amb el Brut (Colet) 

El sushi, amb els seus sabors subtils de l’arròs, i els talls magistrals amb textures suaus del peix cru, troba el seu millor aliat en els escumosos. Per aquesta opció de take away, Benet ho té clar: “No volem un vi que eclipsi aquestes sensacions. Els escumosos més elegants aporten harmonia entre mossegada i mossegada”.  

Per a Benet, l’opció ideal per acompanyar un plat de sashimi i unes peces de sushi és un escumós com El Brut del celler Colet o El Tresor del celler Pere Ventura Cava. Aquests vins netegen el paladar, realcen els sabors i aporten un equilibri perfecte a cada mossegada.

El Tresor del celler Pere Ventura Cava / Cedida
El Tresor del celler Pere Ventura Cava / Cedida

Pizza de búfala amb el Xarel·lo Vermell (Can Descregut)

Ni massa delicada ni excessivament potent, la pizza més senzilla dels menús: la de mozzarella de búfala troba en el vi rosat un company ideal. “Un rosat amb personalitat encaixa molt bé”, diu Benet. Per a ella, però, un dels escollits seria el Xarel·lo Vermell de Can Descregut, que és un blanc amb força, fet d’una varietat recuperada i molt versàtil. Malgrat això, en rosats, recomana el de Can Ràfols dels Caus o el del celler Augustus Forum. “Aquests rosats són vins intensos amb sabors gastronòmics i que llueixen al costat d’una pizza que es desfà a la boca”, afegeix. 

El Xarel·lo Vermell de Can Descregut / Cedida
El Xarel·lo Vermell de Can Descregut / Cedida

Curri indi amb Riesling 

El curri, sovint picant i carregat de sabors especiats, pot ser tot un repte a l’hora de triar vi. Però Benet ens indica un maridatge que completa i harmonitza aquest plat. “Recomano vins amb un toc de dolçor, com són els Riesling o els Gewürztraminer. Un vi amb aquest binomi equilibra molt bé el picant i realça els sabors especiats”. 

L’opció ideal per a tots aquells fanàtics del picant i dels plats que juguen amb els sabors és un maridatge aromàtic i amb el punt just de dolçor, no per apagar el foc, sinó per acompanyar-lo.

Una ampolla de Riesling / Cedida
Una ampolla de Riesling / Cedida

Enchilades mexicanes amb un blanc d’Alella 

Les propostes gastronòmiques mexicanes solen ser greixoses, plenes de sabor i amb punts de picant. Per això, demanen un vi refrescant i àgil. “Un blanc jove i aromàtic és ideal”, apunta Benet. La sommelier recomana varietats com el xarel·lo, el macabeu, un blanc d’Alella o una malvasia de Sitges. 

“Es tracten de vins amb bona acidesa, que ajuden a trencar aquest greix i refrescar el paladar”, clou Benet, recordant que són els ideals per maridar i no fer ombra aquests sabors intensos. 

Ivori Blanc 2013: identitat i plaer
Ivori Blanc 2013: identitat i plaer / Cedida

Sigui com sigui, el vi té la capacitat d’equilibrar, potenciar i harmonitzar sabors, fins i tot en els formats més quotidians i en els plats més populars per emportar com són les hamburgueses o les pizzes. 

Més notícies
Notícia: L’ADN exportador del vi català impulsa el sector en el mercat internacional
Comparteix
Catalunya és el territori de l'estat espanyol amb més empreses vitivinícoles exportadores | Gairebé la meitat dels cellers del territori destinen part de les seves vendes a països estrangers
Notícia: El vi català busca el seu espai a les xarxes
Comparteix
Tot i els avenços en comunicació digital, els cellers encara tenen reptes per aprofitar tot el potencial de les plataformes digitals com a eina de connexió i venda
Notícia: Josep Maria Albet (Albet i Noya) és el nou president de Clàssic Penedès
Comparteix
El col·lectiu busca reforçar la seva aposta per un lideratge arrelat al territori, amb una figura "de gran experiència i compromís amb la viticultura ecològica"
Notícia: El Poble Espanyol acull el primer festival ‘Vinàriament Barcelona’
Comparteix
Del 16 al 18 de maig, s'organitza la primera edició d'aquest nou esdeveniment que uneix tastos, maridatges i música en directe

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa