VadeVi
Arranca la campanya “Catalunya, la millor cuina del món”

La nova campanya de difusió Catalunya, la millor cuina del món, vol posar l’enogastronomia al centre com a porta d’entrada a la cultura, el territori i la identitat del territori. “El món necessita en aquests moments missatges d’esperança, referents positius i exemples d’optimisme, i Catalunya pot, i en bona part crec que és fins i tot un deure que tenim, assumir aquest paper”, ha assegurat el president de la Generalitat, Salvador Illa en la presentació de la campanya. És evident que la cuina catalana viu un dels seus moments més dolços i l’elecció del territori com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025 pot fer catapultar els vins i els plats catalans a l’èxit. Així, per primera vegada, una campanya de país reuneix en un mateix projecte tots els actors que fan possible la cuina catalana: xefs, caps de sala, sommeliers, productors, pagesos, pescadors, viticultors i restauradors.

“Mostrar al món que Catalunya és un país de la col·laboració, de la raó i de l’esperança. Tot això, i no crec que exageri, ho podem mostrar al món a través de les receptes de la cuina catalana”, ha remarcat Illa. L’espot principal de la campanya comença als camps, a les muscleres, a les vinyes i a les cuines, on es veu com es treballa amb passió el producte local. A mesura que avança, s’hi preparen plats emblemàtics de la gastronomia catalana que reflecteixen la riquesa de cada territori. El moment culminant arriba quan tots plegats seuen a taula per celebrar, amb els millors plats i vins, el valor de compartir i la força d’una cuina que és identitat, comunitat i orgull col·lectiu. La campanya, amb una inversió d’1,7 milions d’euros en difusió, es difondrà a Catalunya, a la resta de l’Estat i, a escala internacional amb especial incidència a França, Alemanya, Regne Unit i Estats Units, amb l’objectiu de posicionar Catalunya com una destinació capdavantera en turisme enogastronòmic.

Un dels punts forts d’aquesta iniciativa és que compta amb 140 protagonistes reals del món gastronòmic i agroalimentari català, que aporten les seves veus, mans i mirades al relat. La proposta comunicativa aposta per explicar Catalunya des de dins, amb autenticitat i arrelament, a través de les històries humanes i de la força emocional que transmeten els sabors i els paisatges compartits. En aquest sentit, el president ha volgut destacar que Catalunya és “una terra d’acollida i d’integració”. Amb aquest projecte es preveu generar 250 milions d’impactes, que contribuiran decisivament a un model de turisme més sostenible. Paral·lelament, des de l’organització també han asseverat que “aquesta gran visibilitat ha d’ajudar a distribuir millor els fluxos turístics arreu del territori i al llarg de tota la cadena de valor afavorint així un desenvolupament equilibrat, responsable i arrelat al país”. L’acte també ha comptat amb la participació dels consellers d’Empresa i Treball, Miquel Sàmper, i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, així com de més de 400 persones vinculades als sectors gastronòmic, agroalimentari i turístic.

L’excel·lència catalana

Catalunya és un territori amb un gran reconeixement a escala mundial. Actualment, té 62 restaurants guardonats que sumen 77 estrelles Michelin i tres establiments reconeguts com els millors del món segons The World’s 50 Best Restaurants (Disfrutar, El Celler de Can Roca i elBulli). A més, el xef català Albert Adrià va ser reconegut com a segon millor xef del món l’any 2024, segons The Best Chef Awards. D’altra banda, el sector agroalimentari del territori també té un gran potencial. 12 Denominacions d’Origen Protegides (DOP), 13 Indicacions Geogràfiques Protegides (IGP) i 12 Denominacions d’Origen (DO) de vins, i 25 col·lectius de cuina arreu del país fan de l’alimentació un ecosistema que genera el 20% del PIB i està impulsat per 573.500 professionals del sector (xefs, sommeliers, pagesos, ramaders, pescadors, elaboradors de vi i escumosos i pastissers, entre altres) amb una inversió empresarial en R+D que supera els 85,7 milions d’euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa