VadeVi
Brindar amb els últims raigs de sol: 5 vins per portar l’estiu a la copa

L’estiu es va apagant, però encara som a temps d’atrapar-ne els últims raigs i transformar-los en records líquids. Emma Benet, fundadora i sòcia del Club DonesVi, proposa a Vadevi cinc vins que reten homenatge a la platja, a les sobretaules i a les vetllades que no s’haurien d’acabar mai. Cada ampolla és un paisatge, una textura i una manera de conservar l’estiu dins la copa.

Supernova – Ca’n Verdura (Mallorca)

A Binissalem, al cor de Mallorca, la varietat autòctona mantonegro recupera protagonisme gràcies al Supernova. És un negre fresc i lleuger, però amb una ànima poderosa, nascut de vinyes velles i sòls de cal vermell. “Un negre fresc de varietats recuperades, lleuger però amb molta ànima”, diu Benet, que destaca com “allò que és antic pot tornar a estar de moda”. El perfil afruitat i viu d’aquest vi recorda els capvespres de l’illa, amb el sol que es pon mentre el vent suau acarona qui la camina. 

Supernova – Ca’n Verdura (Mallorca) / Cedida

Pardas Rupestris (Penedès)

Del mar balear al Penedès. Aquí neix un vi blanc de xarel·lo i malvasia de Sitges que, segons Benet, és “un vi blanc i molt refrescant”. Vibrant i aromàtic, mostra notes de fonoll, préssec àcid i ametlla, amb un fons mineral que el fa irresistiblement mediterrani. A taula marida amb marisc i amanides fresques; al cor, evoca la sensació d’una nit d’agost amb els peus descalços i converses sense pressa. És el record d’una lluna plena damunt les vinyes i de la brisa que arriba de la costa.  

Pardas Rupestris (Penedès) / Cedida
Pardas Rupestris (Penedès) / Cedida

Tanca els Ulls – ancestral (Tarragona)

Aquest ancestral de macabeu ens convida a literalment tancar els ulls i deixar-nos portar. Seguint el mètode tradicional, és un pétillant naturel –vi fet amb molt respecte per a la natura– amb bombolla fina, frescor sorprenent i un toc salí que remet al mar. “Un ancestral impressionant de Tarragona”, en diu Benet, que aquest trimestre ha inclòs al Club DonesVi. És el vi de les sobretaules amb amics, de les tapes mediterrànies i de les tardes a la terrassa quan el sol es resisteix a pondre’s.

Ampolla Tanca els Ulls – Ancestral (Tarragona) / Cedida
Ampolla Tanca els Ulls – Ancestral (Tarragona) / Cedida

Les Cousins L’Inconscient (Priorat)

El viatge acaba al Priorat amb un negre jove que és, alhora, fresc i profund. Garnatxa, carinyena i altres varietats s’uneixen en un vi accessible i ple de caràcter. “Un negre jove i llaminer, fresc i profund”, resumeix Benet. Amb fruita vermella, notes especiades i un toc herbaci, L’Inconscient és com una conversa que comença amb rialles i acaba amb confidències. És la força de la terra prioratina posada al servei de la frescor.

Ampolla de les Cousins L’Inconscient (Priorat) / Cedida
Ampolla de les Cousins L’Inconscient (Priorat) / Cedida

Quan el calendari ens empeny cap a la tardor, aquests vins ens permeten retenir l’estiu dins la copa. Perquè, al cap i a la fi, el vi no només acompanya els àpats: acompanya les emocions. I potser la millor manera de començar la tardor és precisament brindar per un estiu que no s’acaba mai del tot.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa