VadeVi
⁠Olave Vermouth Rojo amb Fuet i Llonganissa de Vic

L’Olave Vermouth Rojo és un vermut artesanal que combina l’essència mediterrània amb un estil contemporani. Ideal per gaudir-lo a l’hora de l’aperitiu, acompanya a la perfecció els clàssics d’aquest moment previ a l’àpat, però el seu maridatge amb dues joies de la xarcuteria catalana com la llonganissa i el fuet de Vic resulta una proposta sorprenent, refinada i amb molta personalitat.

L’Olave Vermouth Rojo és un vermut amb un atractiu color caoba intens amb reflexos rogencs. Ens ofereix aromes de fruita seca i notes especiades, on a més de l’imprescindible donzell és senzill trobar-hi la canyella i el clau. En boca és equilibrat, amb un bon cos i una dolçor mesurada i molt ben contrastada amb una delicada amargor que convida a repetir.

Tant la llonganissa com el fuet de Vic són elaboracions que formen part del patrimoni gastronòmic de Catalunya. Curats lentament en el clima humit i fred d’Osona, ofereixen una textura ferma, però suau, amb sabors intensos que combinen el greix de qualitat amb el toc de pebre i all característics.

El maridatge entre l’Olave Vermouth Rojo i aquests embotits no només funciona molt bé, sinó que trenca els esquemes. El vermut neteja el greix del paladar amb la seva lleugera acidesa i complexitat aromàtica, mentre que la dolçor natural de les notes especiades contrasta a la perfecció amb la salinitat de la carn curada. A més, aquestes notes es relacionen amb solvència amb el pebre de la llonganissa i l’aroma de curació del fuet, creant una harmonia plena de matisos.

Serviu el vermut ben fred, amb gel i una rodanxa de taronja, i acompanyeu-lo amb llonganissa i fuet tallats fins, a temperatura ambient. Afegiu-hi unes olives arbequines, ametlles torrades i unes llesques d’un bon pa artesà sucat amb tomàquet, i tindreu un aperitiu que honra la tradició catalana amb elegància i bon gust.

Catalunya és una terra fèrtil i generosa, on la gastronomia és molt més que aliment: és cultura, memòria i emoció. Des de la Generalitat de Catalunya es vol retre homenatge a aquesta riquesa única, fent valdre els tresors de la nostra tradició: productes de proximitat que expliquen qui som i d’on venim. Amb el suport de l’administració pública, neix a Vadevi aquesta sèrie de recomanacions que convida a descobrir el vincle entre els aliments catalans i els vermuts elaborats a casa nostra.

Més notícies
Notícia: Més vi i menys demanda posen a prova l’estabilitat del sector vitivinícola
Comparteix
La reducció de les existències podria ser l'única conseqüència positiva de la caiguda del consum i l'augment de moderat de la producció | Catalunya és el tercer territori de l'estat espanyol amb més ampolles per vendre
Notícia: Sabors que travessen continents: maridatges de cuina asiàtica i vins catalans
Comparteix
Els vins catalans troben nous camins en la cuina asiàtica que ja forma part del nostre paisatge
Notícia: Cinc vins per celebrar la calor 
Comparteix
La sommelier Emma Benet proposa un grapat de vins catalans per brindar per tot allò de bo que porta l’estiu 
Notícia: Música, vins i altres coses: el pòdcast que acosta el vi a consumidor
Comparteix
Mariona Morral, conductora del programa, reconeix la necessitat d'apropar els elaborats catalans al públic quotidià i fer-los perdre l'elitisme

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa