L’Olave Vermouth Rojo és un vermut artesanal que combina l’essència mediterrània amb un estil contemporani. Ideal per gaudir-lo a l’hora de l’aperitiu, acompanya a la perfecció els clàssics d’aquest moment previ a l’àpat, però el seu maridatge amb dues joies de la xarcuteria catalana com la llonganissa i el fuet de Vic resulta una proposta sorprenent, refinada i amb molta personalitat.
L’Olave Vermouth Rojo és un vermut amb un atractiu color caoba intens amb reflexos rogencs. Ens ofereix aromes de fruita seca i notes especiades, on a més de l’imprescindible donzell és senzill trobar-hi la canyella i el clau. En boca és equilibrat, amb un bon cos i una dolçor mesurada i molt ben contrastada amb una delicada amargor que convida a repetir.
Tant la llonganissa com el fuet de Vic són elaboracions que formen part del patrimoni gastronòmic de Catalunya. Curats lentament en el clima humit i fred d’Osona, ofereixen una textura ferma, però suau, amb sabors intensos que combinen el greix de qualitat amb el toc de pebre i all característics.
El maridatge entre l’Olave Vermouth Rojo i aquests embotits no només funciona molt bé, sinó que trenca els esquemes. El vermut neteja el greix del paladar amb la seva lleugera acidesa i complexitat aromàtica, mentre que la dolçor natural de les notes especiades contrasta a la perfecció amb la salinitat de la carn curada. A més, aquestes notes es relacionen amb solvència amb el pebre de la llonganissa i l’aroma de curació del fuet, creant una harmonia plena de matisos.
Serviu el vermut ben fred, amb gel i una rodanxa de taronja, i acompanyeu-lo amb llonganissa i fuet tallats fins, a temperatura ambient. Afegiu-hi unes olives arbequines, ametlles torrades i unes llesques d’un bon pa artesà sucat amb tomàquet, i tindreu un aperitiu que honra la tradició catalana amb elegància i bon gust.
Catalunya és una terra fèrtil i generosa, on la gastronomia és molt més que aliment: és cultura, memòria i emoció. Des de la Generalitat de Catalunya es vol retre homenatge a aquesta riquesa única, fent valdre els tresors de la nostra tradició: productes de proximitat que expliquen qui som i d’on venim. Amb el suport de l’administració pública, neix a Vadevi aquesta sèrie de recomanacions que convida a descobrir el vincle entre els aliments catalans i els vermuts elaborats a casa nostra.