Del 9 al 31 de maig, el festival enoturístic La Primavera del Cava celebra la seva vuitena edició amb una programació d’activitats que combinen la tradició vitivinícola amb la natura i la gastronomia. Un total de setze cellers de les comarques de l’Alt Penedès, Alt Camp i Conca de Barberà oferiran experiències exclusives per a tots els públics durant gairebé un mes. D’aquesta manera, i per tal que tothom pugui gaudir de les activitats, l’organització ha dissenyat una programació variada per a una experiència de 360 graus, que inclourà la degustació de caves amb iniciatives a l’aire lliure i propostes gastronòmiques.
Algunes de les activitats destacades d’aquesta edició, tal com comenta l’Associació d’Elaboradors de Cava (AECAVA), organitzadors de l’esdeveniment, seran esmorzars de pagès, concerts entre vinyes, maridatges amb xocolates i formatges, tastos a cegues i fins i tot tallers de fotografia a les vinyes A més, cada celler oferirà experiències exclusives que permetran als visitants conèixer el cava i el seu procés d’elaboració, com ara visites guiades i tastos especials. Les reserves per a totes les activitats ja estan disponibles i es poden realitzar a través del lloc web oficial: laprimaveradelcava.com. Ara bé, l’organització anuncia que les places són limitades i, per tant,es recomana reservar amb antelació.

Els cellers participants
Un total de setze cellers obriran les seves portes per acollir aquesta celebració primaveral. Els cellers participants són: Canals & Munné, Capità Vidal, Carles Andreu, Castell d’Or, Cavas Hill, Celler Kripta, Covides, Giró del Gorner, Joan Segura Pujadas, Jovani Vins, Masia Torreblanca, Rovellats, Sumarroca, U MES U, Vilarnau i Vins el Cep. Segons ha explicat l’AECAVA, aquests cellers, ubicats en territoris reconeguts per la seva tradició vitivinícola, són referents en l’elaboració del cava i en l’impuls del turisme enològic d’experiències.
