Família Torres va arribar al Priorat a mitjans dels anys 90, quan van plantar vinyes a Porrera i al Lloar. Una de les seves finques més emblemàtiques és La Giberga, situada al terme municipal de Porrera, de sòl de llicorella i d’on surten els raïms amb els quals elaboren el Salmos, un dels quatre vins que aquesta família elabora al Priorat. El Salmos és un Vi de Vila, un concepte utilitzat dins de la classificació dels vins de qualitat amb DOQ Priorat, per distingir els vins que provenen d’una zona específica dins de la DOQ, concretament d’un municipi o vila. Aquesta classificació es va establir per destacar la riquesa i diversitat de microclimes i terrers que caracteritzen aquesta regió vinícola.
El Salmos és un vi elaborat amb les varietats clàssiques de la zona, la carinyena negra i la garnatxa negra, en un cupatge on la carinyena sempre està lleugerament per sobre de la garnatxa. La criança del Salmos és llarga, de 16 mesos, i es combina les típiques botes de roure francès amb els fudres de 30 hl, també de roure francès. Per l’enòleg de Família Torres al Priorat, Jordi Foraster, la criança feta d’aquesta manera és un procés clau perquè tal que el vi resulti elegant.
El sommelier de Vadevi Ramon Roset i l’enòleg Jordi Foraster el descriuen en aquest tast comentat en el qual parlen de la finca La Giberga, el terrer d’on surt el Salmos, de la llarga criança en fudres i de la singularitat de l’anyada 2020, molt afectada pel mildiu. També destaquen la seva solvència per acompanyar el plats on la caça n’és la protagonista.
Podeu escoltar la conversa sencera, en aquest vídeo enregistrat i produït per Jordi Play.
Fitxa tècnica
Nom del vi: Salmos, Vi de Vila de Porrera
Anyada: 2020
Productor: Família Torres
DOQ Priorat
Varietats: 55% carinyena negra i 45% garnatxa negra
Criança: 70 % en botes de roure francès durant 16 mesos (20 % nou).
30 % en fudres de roure francès de 30 hl.
Grau alcohòlic: 14% vol.
PVP: Entre 29,70 euros.








