VadeVi
La Verema del Cava celebra una dècada amb un mes d’experiències a la vinya

Del 6 al 28 de setembre, quinze cellers del Penedès i la Conca de Barberà obriran les portes per viure la desena edició de La Verema del Cava, un festival enoturístic que s’ha consolidat com una de les grans cites del calendari vinícola a Catalunya. Durant gairebé un mes, els visitants podran gaudir d’activitats úniques com esmorzars de pagès, pícnic gurmet, maridatges, tastos de cava en plena verema o experiències creatives que connecten amb la natura i la gastronomia.

El programa inclou propostes per a tots els gustos: des de collir raïm i degustar-lo amb productes de proximitat al celler Covides, ser viticultor per un dia amb brunch entre vinyes a Rovellats o fer un tast de raïm i pícnic gurmet a Cava Guilera, fins a viure un tardeo mexicà amb bombolles a Jovani Vins. Alguns cellers recuperen tradicions com el trepitjat de raïm amb els peus, com a Vilarnau, mentre que d’altres innoven amb experiències singulars com la desfilada de joies i tast de pètals a Sumarroca o la nit japonesa amb bombolles a Giró del Gorner. També hi ha espai per a la creativitat enològica, amb la possibilitat de participar en la creació d’un nou cupatge a Joan Segura Pujadas.

Una persona trepitjant raïm en una edició anterior de La Verema del Cava / Cedida
Una persona trepitjant raïm en una edició anterior de La Verema del Cava / Cedida

Un festival consolidat

Un total de quinze cellers -entre ells Codorníu, Carles Andreu, Canals & Munné, Giró Ribot, Pagès Entrena o Miquel Pons- formen part d’aquesta edició especial, que fa valdre la cultura del cava i el paisatge vitivinícola. Després de deu anys, La Verema del Cava ha atret més de 10.000 visitants, principalment de l’àrea metropolitana de Barcelona, que valoren especialment l’autenticitat de l’experiència i la connexió directa amb el territori. L’èxit s’explica també pel creixement de l’enoturisme, cada vegada més orientat a activitats sostenibles, personalitzades i immersives.

Organitzat per l’Associació d’Elaboradors de Cava (AECAVA), el festival reafirma la voluntat de promocionar el cava com a patrimoni cultural i gastronòmic, alhora que impulsa el turisme de proximitat. Totes les activitats es realitzen a l’aire lliure i amb aforament limitat, per garantir una experiència segura i exclusiva. Les reserves ja estan disponibles al web oficial laveremadelcava.com.

Més notícies
Notícia: La DO Penedès critica l’exclusió dels vins dels aranzels reduïts de Trump
Comparteix
L'organització se suma a l'allau de queixes sobre les noves polítiques aranzelàries i les negociacions poc fructíferes de la Comissió Europea
Notícia: Els vins d’agulla desafien la caiguda de les exportacions
Comparteix
Enmig de la caiguda general de les vendes a l'exterior, una nova tendència vinícola sorprèn els mercats internacionals
Notícia: Rioja i Jerez: dues veremes marcades per la caiguda de la producció de raïm
Comparteix
La Rioja podri perdre entre un 15% i un 20% de quilos de raïm, mentre que a Jerez el míldiu hauria reduït la producció un 30%
Notícia: El llenguatge secret dels tastos
Comparteix
Què vol dir això que diem els sommeliers?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa