VadeVi
Cinc trucs efectius per a eliminar les taques de vi negre

Destapem l’ampolla de vi negre. La servim. Ens acompanya un àpat extraordinari i, en un moment de descuit, mentre la conversa es posa interessant, se’ns vessa una mica per sobre la camisa, la blanca, aquella que just estrenàvem per aquella ocasió tan especial. Les taques de vi negre són un malson perquè sempre costa molt de treure-les; ara bé, hi ha alguns trucs que poden ajudar a eliminar-les o com a mínim, a evitar que el resultat sigui irremeiable. Us en recollim uns quants a continuació.

Copa de vi blanc
Copa de vi blanc | Foto: vintagecellars

El vi negre es treu amb vi blanc

Aquesta és una de les solucions més comunes i també la més recomanada. Els tanins del vi blanc ajudarien a neutralitzar el tint del negre, així que si en tenim a mà, hauríem de triar sempre aquesta com a primera opció. Per aplicar-ho, podem humitejar un drap net o una esponja amb vi blanc i fer uns copets sobre la zona tacada, intentant sempre refregar-ho perquè no s’estengui. S’ha de deixar actuar el vi blanc durant uns minuts i després, netejarem la peça amb aigua i sabó.

Un bon grapat de sal

És important insistir que el temps que passa entre que ens taquem i intentem eliminar la taca, és crucial. La sal ajuda a minimitzar els desastrosos efectes de la taca sempre que en posem un bon grapat per tal que absorbeixi el líquid al màxim i eviti d’aquesta manera que es pugui estendre. Això sí, és important no deixar-la massa temps perquè podria contribuir a fixar-la. Utilitzar sal té les seves variants, com el bicarbonat sòdic o fins i tot la sorra dels gats.

Les taques de vi negre són un malson

I la llet?

Les propietats de la llet per treure taques són un mite…, real. Seria altament efectiu sempre que escalfem la llet en un recipient i hi introduïm la peça tacada perquè es quedi un temps en remull. Quan veiem que la taca es va diluint, ja podem rentar l’article de manera habitual.

Alcohol aplicat directament sobre la taca. I ràpid.

Podeu fer servir alcohol (vodka, ginebra) i posar-lo directament sobre la taca. Amb rapidesa. Mal no en farà i que per provar-ho tampoc es perdrà res. De fet, la saviesa popular diu que d’entre tots els mètodes casolans, utilitzar alcohol també pot anar bé per les taques que s’han fet als mobles de color blanc o a les parets.

Vinagre blanc i detergent líquid

El vinagre blanc també té propietats netejadores. Si el barregem amb detergent líquid, permetrà neutralitzar els pigments propis del vi. Si volem que el resultat sigui més immediat i efectiu, podem escalfar la barreja de vinagre blanc i sabó. Uns minuts més tard, podem treure la peça tacada i continuar amb el procés de rentar, on triarem preferiblement aigua calenta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa