La Denominació d’Origen Catalunya ha presentat la segona temporada de Vinòmics, la sèrie d’historietes gràfiques inspirades en el món del vi i signades per autors de reconegut prestigi que arriba precedida per l’èxit de la primera edició.

A la presentació han estat presents alguns dels autors gràfics d’aquesta segona temporada, que han explicat als assistents quins han estat els aspectes del món del vi que més els han captivitat. A més, els assistents han pogut conèixer en primícia la primera de les 7 noves històries, El que jo sé sobre vi,"> obra de Miguel Gallardo, reconegut il·lustrador amb un llarg recorregut professional i que ha rebut, entre altres, el Premi Nacional de Còmic de Catalunya per la seva obra més personal, Maria i jo, una autobiografia on explica la seva relació amb la seva filla autista.

El relat de Gallardo dóna el tret de sortida a aquesta segona edició dels Vinòmics, que es continuaran publicant mensualment a la web de la DO Catalunya. Cada tercer dijous de mes, els autors que formen part del projecte presentaran la seva singular proposta de maridatge entre còmic i vi, i com ja es va fer en la primera edició, totes les històries seran publicades tant en català com en castellà i anglès per tal d’arribar al màxim nombre de seguidors a nivell nacional i internacional.

Vinòmics representa una forta aposta de la DO per difondre la cultura del món del vi a través del còmic, una disciplina artística tradicionalment poc utilitzada pel sector vitivinícola del nostre país.

En la primera edició, la web de la DO Catalunya va registrar un augment de visites del 130%, essent el dijous, dia de publicació de Vinòmics, el dia de la setmana que més visites es van registrar. D’altra banda, el projecte ha permès també la fidelització d’un important nombre de seguidors a través del newsletter mensual.

Comunió entre Vinòmics i Parlem amb….

També la secció Parlem amb del web de la DO Catalunya se suma aquest mes a l’estrena de Vinòmics, amb una entrevista amb Miguel Gallardo, el primer dels autors en publicar la seva història.

Per a Gallardo, l’experiència de participar en aquest projecte ha estat enriquidora perquè li ha permès aprendre una mica més sobre el món del vi: “Posat a intentar aprendre, el que he fet ha estat parlar amb gent, investigar una mica i veure què és realment el vi: d’on surt, quina és la seva història i que és el més important en un vi”. La seva conclusió després de tot aquest procés és clara: “El vi és per gaudir i cadascú el pot gaudir a la seva manera”.

Comparteix

Icona de pantalla completa