Restaurant ForEvents, vora el celler Rendé Masdéu, a l’Espluga de Francolí. Aquest és el punt de trobada, aquest dimarts 20 d’agost, d’una vintena de professionals del vi, que han estat convocats per la Denominació d’Origen Conca de Barberà per conformar el jurat d’una nova jornada de tast i avaluació dels vins del territori en el marc del seu concurs anual. El tast està guiat per l’equip dels Premis Vinari, amb el director Ramon Roset al capdavant, i entre els membres del jurat, sommeliers i enòlegs arribats d’arreu de Catalunya, alguns que repeteixen d’edicions anteriors, altres que s’estrenen en aquest tast que, a cegues, determinarà els podis dels millors vins de La Conca d’aquest 2024.

33 edicions, i sumant
Enguany ja són 33 les edicions en què es va celebrant aquest certamen que posa nota, cada any, a la producció vinícola de la regió. Trenta-tres anys durant els quals s’ha constatat l’evolució positiva no només dels productes que s’hi embotellen, sinó també el naixement de nous projectes i la consolidació d’una aposta pel trepat, la varietat estrella del territori, que cada cop està incrementant la seua presència en el mercat vitivinícola mundial. El concurs és una iniciativa de la DO que permet fer difusió de la producció de qualitat dels cellers als quals donen cobertura.

Els guanyadors, dissabte 24 d’agost
Els resultats de la jornada de tast, és a dir, els vins que s’enduen els premis de l’edició, es donaran a conèixer aquest mateix dissabte 24 d’agost en un acte previst a partir de les 18:00 h de la tarda al Parc Fluvial de l’Espluga de Francolí. L’acte, que conduirà el periodista i director general del Grup Món, Vicent Sanchis, permetrà conèixer quins vins s’enduen la medalla d’or, plata i bronze en sis categories: blanc jove, blanc amb criança, rosat, negre jove, negre amb criança i millor vi de trepat, varietat estrella de la Conca.
