Aquest divendres s’han lliuirat els premis de la DO Conca de Barberà que organitza el consell regulador. En aquesta 29a edició hi ha participat 73 vins que s’han tastat a cegues i s’han valorat en 11 categories.
Els cellers que han aconseguit més premis han estat Josep Foraster i Carles Andreu amb quatre cada un.
La classificació final ha estat aquesta:
Millor vi blanc Jove:
LLUM – Sanstravé 2018, del celler Cal Gasset
2n classificat:
PUIG DE SOLIVELLA 2018, de Castell D’Or
3r classificat:
CARA NORD blanc 2018 de Cara Nord Celler
Millor vi rosat jove:
CARA NORD rosat 2018, de Cara Nord Celler
2n classificat:
EL FOLLET 2018, de Rendé Masdéu
3r classificat:
ELS NANOS 2018, del celler Mas Foraster
Millor vi negre jove:
JOVE I ROIG 2018, del celler Cal Gasset
2n classificat:
ENCANTATS 2018, de Gerida Viticultors
3r classificat:
ELS NANOS 2018, del celler Mas Foraster
Millor vi nergre fermentat o criat en fusta:
LES GALLINETES 2018, del celler Mas Foraster
2n classificat:
TOSSAL DE LA SALUT 2016 del celler Abadia de Poblet
3r classificat:
PORTELL 2017, del celler Vinícola de Sarral
Millor vi negre de trepat:
GRILLAT 2018, del celler Pla de la Masó
2n classificat:
TREMPAT 2018, del celler Marta Pedra
3r classificat:
CARLES ANDREU 2017, del celler Carles Andreu
Millor vi blanc fermentat o criat en bóta:
L’ORNI 2018, del celler Marta Pedra
2n classificat:
MONTANYES DE PRADES 2017, del celler Molí dels Capellans
3r classificat:
ABADIA DE POBLET 2016 del celler Abadia de Poblet
Millor vi negre criat en bóta:
ARNAU 2015, del celler Rendé Masdéu
2n classificat:
JOSEP FORASTER criança 2016 del celler Mas Foraster
3r classificat:
ABADIA DE POBLET 2016, del celler Abadia de Poblet
Millor vi negre reserva :
MANUELA VENTOSA 2012, del celler Rendé Masdéu
2n classificat:
PORTELL reserva 2013, del celler Vinícola de Sarral
3r classificat:
JOSEP FORASTER Selecció 2011, del celler Mas Foraster
Millor escumós brut:
CARLES ANDREU 2017, del celler Carles Andreu
2n classificat:
LA PARELLADA 2016 brut reserva, del celler Vinícola de Sarral
3r classificat:
CASTELL DE LA COMANDA brut, del celler Agrícola de Barberà
Millor escumós brut nature:
L’ERA DEL CELDONI 2011, del celler Carles Andreu
2n classificat:
SANSTRAVÉ Gran Reserva 2014, del celler Cal Gasset
3r classificat:
LES TRES NAUS brut nature 2014, de Cellers Domenys
Millor escumos rosat:
CASTELL DE LA COMANDA brut trepat 2018, de Castell D’Or
2n classificat:
CARLES ANDREU trepat barrica 2016, del celler Carles Andreu
3r classificat:
LES TRES NAUS trepat 2015, de Cellers Domenys
El lliurament s’ha fet amb la presència de l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, el president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Francesc Benet, el director de l’INCAVI, Salvador Puig, el president del Consell Regulador de la DO Conca de Barberà, Bernat Andreu, els membres de la junta del Consell Regulador, entre altres personalitats del sector del vi.