VadeVi
Maridatges i formacions amb vins de la DO Penedès

Els vins de la Denominació d’Origen Penedès són protagonistes de diverses accions que tenen per objectiu la promoció dels productes i els elaboradors als quals dona empara. D’una banda, participa en les segones Jornades de l’Arròs i Tastos de Mar del Baix Penedès que tenen lloc aquests dies de setembre i octubre i, de l’altra, impulsa formacions en les quals donen a conèixer els productes i la regió als futurs professionals. En aquest sentit, i en els últims dos anys, calculen haver participat amb gairebé una vintena de centres i cursos arreu de l’Estat espanyol.

Les Jornades: 13 cellers i 24 restaurants

El Gremi d’Hostaleria del Baix Penedès ha donat el tret de sortida a una nova edició de les Jornades de l’Arròs i Tastos de Mar del Baix Penedès, una cita gastronòmica en la qual la DO Penedès hi posa el vi. D’aquesta manera, tots els plats que es tastaran en els 24 restaurants del Baix Penedès es maridaran amb els productes de tretze cellers de la denominació d’origen. Les jornades s’han estrenat aquest passat 20 de setembre i s’allargaran fins al 6 d’octubre, i compten amb un concurs on els participants podran guanyar premis dels establiments i cellers col·laboradors.

Un dels objectius d’aquesta proposta, expliquen des de l’entitat, “és fer territori i sumar sinergies” entre els vins de la DO Penedès i l’hostaleria de les poblacions del Baix Penedès. Aquesta iniciativa compta amb el suport dels ajuntaments de Calafell i Cunit, així com del Consell Comarcal del Baix Penedès.

Els 13 cellers participants són Pinord, Agustí Torelló Mata, Jané Ventura, Ros Marina, Jaume Llopart Alemany, Can Virgili, Sumarroca, Can Feixes, Gramona, AT Roca, Celler Avgvstvs, U MES U i Finca Viladellops.

Una imatge de la formació de vins amb DO Penedès | cedida

Formació vinícola

Per una altra banda, la DO Penedès col·labora amb centres de formació estatals i internacionals perquè “els futurs professionals del sector tinguin un bon coneixement dels seus vins”, diran des de l’entitat. Així, en els darrers dos anys, calculen haver estat presents amb els seus vins en gairebé una vintena de centres de formació, cursos i titulacions vinícoles. Una acció que també permet donar a conèixer la cultura vitivinícola del territori.

Estar presents en aquestes formacions és un “objectiu clau per a seguir l’expansió dels vins del territori”, valoren des de la DO. D’aquí que hagin estat presents en formacions com el grau superior de Sommelieria de l’Escola d’Hostaleria de Sitges Joan Ramon, el mòdul de Sommelieria de l’IES Cap de l’Aljub de Santa Pola (Alacant), la Escuela Superior de Hostalería de Bilbao, el Curs de Tast i Cultura del Vi de la Casa de la Cultura de l’Ajuntament de Xàbia, als cursos El vino y su Servicio i Sommelier del cicle superior de Dirección de Servicios de Restauracion de l’IES de Foz, a Lugo, o a seminaris web de l’Institut Masters of Wine, entre d’altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa