VadeVi
La Terra Alta preveu una reducció significativa en la collita de raïm
  • CA

Fa un parell de setmanes que estan entrant els primers gotims de raïm als cellers de la Denominació d’Origen Terra Alta. Han començat collint les varietats blanques, entre elles, la seva emblemàtica garnatxa blanca, i tot plegat els permet fer les primeres estimacions pel que fa a la producció, que lamenten, enguany anirà a la baixa pel que fa a la quantitat. Des del Consell Regulador preveuen que aquest 2024 hi haurà una reducció de la producció que podria estar al voltant del 25% en termes generals, però que fins i tot podria superar el 50% en algunes de les vinyes de secà que no disposen de reg de suport.

La vinya és un dels cultius majoritaris, juntament amb l’olivera, a la Terra Alta, la comarca vitivinícola més meridional de Catalunya | Foto: DOTA

El Consell Regulador entén que aquesta davallada “és fruit de la sequera extrema que pateix la comarca”, que només va recollir una mitjana de 255 litres entre octubre de l’any passat i aquest agost, respecte als 500 litres de mitjana dels últims anys, segons xifres que ha compartit l’entitat. Sigui com sigui, fins ara el CR ha comptabilitzat l’entrada de 770.000 quilos de raïm amb un “estat fitosanitari molt bo i una qualitat excel·lent“. El 47% del total veremat fins al moment, detallen, és de garnatxa blanca.

La garnatxa blanca és la varietat més plantada i emblemàtica de la DO Terra Alta | Foto: Celler Piñol

Una de les collites més baixes dels últims anys

Aquesta situació -i així ho valora l’entitat- fa preveure que aquesta collita sigui “una de les més baixes dels últims anys”, amb una producció que no superaria, segons les prediccions inicials, els 30 milions de quilos davant dels 36 milions de la passada campanya, que ja va ser inferior a la mitjana de la regió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa