VadeVi
Celina González (MontRubí): “La nostra missió és que el client marxi feliç”

Celina González és l’Hospitality Manager de MontRubí (Font-Rubí), el celler que s’ha endut el Gran Premi Vinari a la millor activitat d’enoturisme català del 2024. El jurat ha valorat la capacitat del celler per englobar en una mateixa experiència allotjament, gastronomia, patrimoni històric, paisatge i producte vinícoles d’alt nivell, així com l’oferta que es fa al visitant d’una experiència integral, i també l’aposta per un turisme de qualitat al territori d’on són originaris, a Font-Rubí.

Parlem amb González perquè ens expliqui com han rebut aquest premi, i què suposa pel celler.

Què significa per a vosaltres aquest gran premi?

Sobretot és una gran recompensa a tot l’esforç diari que fem per complir la nostra missió: que el client marxi feliç. I poder ensenyar un trosset de Catalunya i del Penedès. Estem perduts a la muntanya, i que la gent es desplaci fins allà, i que surtin feliços, també és una gran recompensa.

El jurat ha destacat del vostre projecte el valor de recuperar el patrimoni històric de FontRubí amb la rehabilitació d’algunes cases. Era aquest el vostre objectiu quan vau decidir apostar per incloure allotjament a MontRubí?

Sí. Sempre ha estat el fil conductor de MontRubí. Des de la recuperació de varietats autòctones -i també hem estat pioners en la recuperació de la varietat sumoll., fins a recuperar dos edificis: el xalet, que és una casa històrica catalogada, del 1902, i l’Edifici Casa Gran, que és un altre edifici històric de l’any 1771 amb gran valor arquitectònic. I tot això és el fil conductor del projecte.

Celina González és la Hospitality Manager de MontRubí
Celina González és la Hospitality Manager de MontRubí

També és important l’aposta per un turisme de qualitat, amb un allotjament de 5 estrelles. Per què és important incloure aquest tipus d’oferta d’alt nivell al Penedès?

Per mostrar que tenim un potencial d’entorn, de gastronomia i vins amb ànima. Per fer que vinguin persones de tot el món a un racó com aquest, la vall de l’Avellà, i que puguin estar en un hotel de cinc estrelles al bell mig del Penedès. I tant de bo se sumin cada vegada més projectes, de manera que l’oferta turística del Penedès sigui cada cop de més envergadura!

Teniu celler, una gamma de vins de qualitat i consolidada, el restaurant i l’allotjament, què li queda a MontRubí per fer d’ara endavant?

Seguir creixent i continuar consolidant-nos. Sempre hi ha coses en les quals es pot créixer. Potser en el futur podem fer un spa. O començar a rebre altres mercats que encara no treballem, com el del ciclisme.

Sou precursors en la recuperació del sumoll, alguna novetat a la vista pel que fa a la gamma de vins?

Tenim una gamma de monovarietals de sumoll que és la columna vertebral del celler, i el més recent és un ancestral de sumoll, que no teníem. Amb això tanquem la línia de vins monovarietals de sumoll.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa