VadeVi
Darrers dies per inscriure escumosos rosats als premis Barcelona Rosé

El compte enrere ha començat! Queden pocs dies perquè tanqui el període d’inscripcions de la 5a edició del Barcelona Rosé, els premis que situen la ciutat de Barcelona com a referent en l’univers dels escumosos rosats. Les inscripcions romandran obertes fins al dia 13 de març i es poden realitzar a través de la pàgina web dels Premis Barcelona Rosé.

En els darrers anys, els escumosos rosats han experimentat un auge imparable, convertint-se en l’elecció preferida de molts consumidors per celebrar moments especials. Amb el seu color captivador, elegància natural i un toc de sofisticació, són perfectes per a qualsevol ocasió: des d’aperitius i àpats fins a maridatges exquisits.

Els Premis Barcelona Rosé valoren i reconeixen l’excel·lència de tots els escumosos rosats, sense importar-ne el mètode d’elaboració ni l’origen. Poden participar vins elaborats pel mètode tradicional, pel mètode granvas o pel mètode ancestral, aquest últim una tendència en auge dins en el sector vitivinícola.

La jornada de tast dels ‘Barcelona Rosé’ 2024 | Foto: Jordi Play

Categories dels Premis Barcelona Rosé

Els Premis Barcelona Rosé s’estructuren en quatre categories. En les tres primeres categories poden participar escumosos rosats de qualsevol part del món, independentment de si estan emparats per una Denominació d’Origen o no. Aquesta classificació permet valorar la complexitat i l’evolució dels vins segons el seu mètode d’elaboració i la seva maduració, destacant-ne la riquesa aromàtica i la profunditat de sabors.

  • Escumosos Rosats Elaborats pel Mètode Tradicional
  1. Fins a 18 mesos de criança
  2. De 18 a 30 mesos de criança
  3. Més de 30 mesos de criança
  • Escumosos Rosats Elaborats pel Mètode Charmat o Granvas
  • Escumosos Rosats Elaborats pel Mètode Ancestral
  • Xampanys Rosats emparats per l’AOC Champagne
Més notícies
Notícia: Tret de sortida al tast dels Premis Vinari de vermuts 2025
Comparteix
Una vintena de sommeliers de tot Catalunya assaboreixen els possibles guanyadors de l'11a edició del concurs en un tast a cegues des de l'Estació Enològica de Reus
Notícia: Còctels amb vi que no t’esperaves
Comparteix
Diferents combinats de benvinguda amb base vínica per a sorprendre de la millor manera possible
Notícia: El vi: un símbol de plaer reprimit per les dones
Comparteix
Les societats grega i romana van ser les primeres a excloure les dones dels espais de gaudi on se celebraven festes al voltant d’aquesta beguda
Notícia: Dones invisibles: l’herència masclista del sector vitivinícola català
Comparteix
Algunes veus femenines del món del vi reconeixen les millores en la lluita per la igualtat, però asseguren que encara queden restes d'un antic sistema patriarcal

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa