VadeVi
El maridatge inesperat: Vermut Miró Gran Reserva i xocolata a la pedra d’Agramunt

Hi ha maridatges que sorprenen per la seva capacitat de trencar esquemes i, alhora, despertar una harmonia gustativa que sembla haver estat pensada des de sempre. Aquest és el cas de la unió entre el vermut Miró Gran Reserva i la xocolata a la pedra d’Agramunt, dos productes amb identitats molt marcades que, junts, ofereixen una experiència sensorial única.

El vermut Miró Gran Reserva és una elaboració que es distancia de la imatge més festiva i despreocupada d’altres vermuts. Madurat llargament en botes de roure, exhibeix una personalitat complexa i profunda, amb aromes de fusta noble, espècies dolces, herbes medicinals i notes amargues perfectament equilibrades. Al paladar, és dens i sedós, amb un punt balsàmic que convida a beure’l a poc a poc i a descobrir-ne tots els matisos.

Per la seva banda, la xocolata a la pedra d’Agramunt és una autèntica icona de la tradició dolça catalana. Elaborada artesanalment amb una pasta de cacau feta amb faves de cacau torrades i triturades, sucre de gra gruixut i canyella, es caracteritza per la seva textura rústica, lleugerament granulosa, i per un gust intens de cacau que perdura al paladar.

Quan es combinen aquests dos productes, la màgia sorgeix en la combinació del seu contrast, per una banda, i l’afinitat que presenten, per altra banda. El punt dolç i la rusticitat de la xocolata ressalten les notes més aromàtiques i especiades del vermut. A la vegada, l’amargor elegant i el rerefons de fusta del Miró Gran Reserva netegen la boca i rebaixen la sensació untuosa del cacau, aportant frescor i persistència.

Aquest maridatge pot gaudir-se com a cloenda d’un àpat, en un moment de conversa relaxada, o com a petit luxe d’una tarda de lectura. Una copa de vermut servida lleugerament fresca i una presa de xocolata a la pedra són suficients per descobrir que la tradició i l’originalitat poden anar de bracet i crear un diàleg gustatiu captivador.

Una proposta que, sens dubte, convida a reivindicar el vermut com a company perfecte no només d’aperitius salats, sinó també del millor cacau.

Catalunya és una terra fèrtil i generosa, on la gastronomia és molt més que aliment: és cultura, memòria i emoció. Des de la Generalitat de Catalunya es vol retre homenatge a aquesta riquesa única, fent valdre els tresors de la nostra tradició: productes de proximitat que expliquen qui som i d’on venim. Amb el suport de l’administració pública, neix a Vadevi una nova sèrie de recomanacions que convida a descobrir el vincle entre els aliments catalans i els vermuts elaborats a casa nostra.

Més notícies
Notícia: La possibilitat de plantar vinyes perd atractiu entre els joves
Comparteix
El ministeri autoritza gairebé un miler noves hectàrees de vinya a l'estat espanyol, 115 de les quals es plantaran a Catalunya | Només un 2,7% dels sol·licitants són joves emprenedors
Notícia: Arranca la campanya “Catalunya, la millor cuina del món”
Comparteix
Un dels punts forts d'aquesta iniciativa és que compta amb 140 protagonistes reals del món gastronòmic i agroalimentari català
Notícia: Priorat s’uneix a la lluita contra la demonització del vi
Comparteix
La DOQ catalana s'incorpora a la Fundació per a la Investigació del Vi i la Nutrició (FIVIN) per reivindicar el paper del consum moderat de vi dins la dieta Mediterrània
Notícia: Maridatge de tradició i intensitat: Pastís d’avellana de Reus i Vermut Rojo Reserva de De Muller
Comparteix
Les notes especiades, balsàmiques i herbàcies del vermut estableixen una sinergia elegant amb els matisos torrefactes i oleaginosos de l’avellana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa