VadeVi
Rècord històric: 912 vins inscrits als Premis Vinari

Els Premis Vinari han assolit enguany un rècord històric d’inscripcions, consolidant-se com un dels certàmens vinícoles de referència a Catalunya. Amb un total de 912 vins participants, aquesta edició marca la xifra més alta des de la creació dels guardons l’any 2013, un senyal clar del creixent reconeixement i confiança que el sector vitivinícola diposita en aquest concurs. Els Premis Vinari tenen com a objectiu fer valdre la qualitat, la diversitat i l’autenticitat dels vins elaborats arreu del territori català, i alhora fomentar la cultura del vi entre els consumidors. A través d’un procés rigorós de tast a cegues dut a terme per un jurat d’experts, el certamen reconeix aquells vins que destaquen per la seva excel·lència, però també per la seva capacitat de transmetre el paisatge, la tradició i l’esperit de les DO catalanes.

Una vuitantena de tastadors es reuniran aquesta setmana a l’edifici de l’Enològica a Vilafranca de Penedès per iniciar el que seran uns dies moguts pel sector del vi. Els Premis Vinari es posen en marxa entre bambolines, amb experts carregats de ganes que tastaran, estudiaran i puntuaran els més de 900 vins que s’han presentat fins al dia 30 de maig. El concurs premia vins de diferents categories segons tipologia i anyada, incloent-hi vins blancs, negres, rosats, escumosos i dolços. Es poden trobar tots els detalls a les bases dels Premis Vinari.

Imatge del primer tast dels Premis Vinari 2025 / B.P.
Imatge del primer tast dels Premis Vinari 2025 / B.P.

Presentació de resultats

Els resultats, com ja és habitual en les darreres edicions, al mes de juny es faran públics els reconeixements a les categories joves, perquè aprofitin la difusió i maximitzin les vendes en el seu millor moment de consum. La gala dels Premis, on es donarà a conèixer els guanyadors de la resta de categories, així com els premis especials (reconeixement a la trajectòria, millor etiqueta, millor projecte ecològic o millor celler, entre d’altres), una vegada més se celebrarà a l’octubre, a Vilafranca del Penedès.

Més notícies
Notícia: Internacionalitzar-se, l’assignatura pendent de les pimes del vi
Comparteix
Prodeca impulsa Prodeca Export Pime, un programa per ajudar a millorar les vendes als mercats estrangers de les petites i mitjanes empreses agroalimentàries catalanes
Notícia: Amovino: Barcelona s’enamora del vi català
Comparteix
Parlem amb Guilhem Millat, un dels propietaris i fundador, d’un dels temples del vi a la capital catalana
Notícia: Alella també és territori de vins negres
Comparteix
Els vins negres de la cooperativa sempre havien estat premiats amb medalles d’or en concursos internacionals. 
Notícia: Cooperatives, el múscul invisibilitzat del vi empordanès
Comparteix
Malgrat la caiguda del nombre de cooperatives de vinícoles de quinze a tres en 50 anys, continuen sent "el motor econòmic, cultural i social" de la comarca

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa