S’acosta el final de l’estiu i, amb ell, la verema. Per celebrar aquest moment, el més especial i important del calendari vitícola, hi ha molts cellers que organitzen activitats enoturístiques al llarg de tot el setembre. Propostes de tot tipus que van de visites a tallers, tastos, degustacions, cursos i altres activitats culturals per celebrar entre vinyes la gran festa del raïm. A ‘Vadevi’ n’hem triat unes quantes perquè, durant el mes, escolliu les que us agradin més.

Esmorzar quilòmetre zero i tast a cegues a Caves Bolet

Per començar, el proper diumenge 3 de setembre, Caves Bolet organitza un esmorzar de pagès amb productes de proximitat d’elaboració artesanal acompanyat d’un tast a cegues de vins de parcel·la. Al matí s’explicarà com s’elaboren els seus vins i caves ecològics, de collita pròpia i respectuosos amb l’entorn i, després, es farà un tast per apreciar millor les seves característiques organolèptiques.

Pícnic de verema, a Cava Guilera | Foto: celler

Pícnic amb postres de verema a Cava Guilera

La setmana següent, concretament dissabte 9, Cava Guilera celebrarà un pícnic gourmet amb postres de verema. A més de conèixer el jardí rural, ecològic i de secà del celler, també es podran tastar productes locals de qualitat i conserves de tota la Península: patés getals, formatges, tapes de carn i Cava Guilera Gran Reserva. Per acabar, a més hi haurà un tast de més de 25 varietats de raïm amb Pere Guilera, per descobrir sabors, acideses i dolços en diversos estats de maduració.

Taller d’hidrolats a Rovellats | Foto: Rovellats

Esmorzar quilòmetre zero a Codorníu i taller d’hidrolats a Rovellats

L’endemà, diumenge 10 de setembre, hi ha dues propostes. Per una banda, Codorníu ofereix passar un matí a les seves caves, que inclou l’esmorzar de quilòmetre zero amb visita i degustació de caves. Després es farà una passejada per les vinyes, una visita a les caves i s’explicarà tot el procés d’elaboració del cava, que acabarà amb una degustació de dos dels seus caves premium. D’altra banda, el mateix dia, Rovellats proposa un taller d’hidrolats, un reconstituent energètic que concentra els principals actius de les plantes, que es colliran al jardí i a la vinya mateixos; i s’acabarà, és clar, amb una copa dels seus caves.

Covides proposa excursió i Cava Jovani, tast i sopar-maridatge amb cuina mexicana

Pel que fa al dissabte, 16 de setembre, hi haurà activitats per triar i remenar. Covides prepara una activitat per a grans i petits amb marxa nòrdica, pilat walk, vinyes i un bon ‘brunch’ amb productes maridats amb els seus vins i caves. A més, també es podrà visitar el celler i veure els tractors carregats de raïm. A Cava Jovani, el mateix dia, organitzen un gran tast de tots els seus nous caves, acompanyats d’un sopar-maridatge amb gastronomia mexicana.

Un sopar gastronòmic a Giró Ribot i microteatre a Alta Alella

Encara el mateix dissabte 16, Giró Ribot proposa un sopar gastronòmic a la fresca envoltat de vinyes maridat és clar, amb els seus vins i caves. El menú serà amb productes de proximitat i el maridatge serà conduït pel seu enòleg, Joan Rovira. A més, també hi haurà altres experiències com ara poder veure el desgorjat en directe. I al celler Alta Alella, per la seva banda, una activitat guardonada amb un Premi Vinari d’Enoturisme: el circuit de microteatre ‘MicroSensacions teatrals’ a tres espais del celler, transformats en escenaris on es podrà gaudir de petites peces maridades amb vins i caves.

Teatre al celler Alta Alella | Foto: A.A.

Esmorzar a Carles Andreu i tast de mosts i ‘brunch’ a Giró del Gorner i Oliver Viticultors

L’endemà, el diumenge 17 de setembre, hi ha tres propostes més. Si el celler Carles Andreu organitza un esmorzar de verema amb raïm, most i vins en plena fermentació, una beguda dolça i refrescant típica de la verema al centre d’Europa acompanyada amb coca de ceba, llonganissa i arengada; i brioix. Per la seva banda, tant el celler Giró del Gorner com Oliver Viticultors organitzen un tast de mostos de verema, acompanyat d’un ‘brunch’ a les vinyes.

Curs de cuina, dinar i maridatges a Juvé & Camps

Finalment, l’últim dissabte del mes, el dia 30, Juvé & Camps aprofita la verema per fusionar la gastronomia, la creativitat i la versatilitat dels caves amb un curs de cuina on el raïm serà l’ingredient principal. De la mà del xef Juan Mendieta i gaudint d’una copa de cava del celler, es podran aprendre noves receptes: capuccino de crema de patates amb foie i escuma de cava; amanida simfonia de sabors, broqueta de gamba, raïm confitat i mousse de blat de moro; tàrtar de salmó amb gelée de vi blanc, làmines de raïm cristal·litzat, mango i plàtan; medallons de xai farcit amb suc de carn caramel·litzada amb mel i vi negre a l’oli de carbó; ‘torrija’ de brioix al vi negre amb gelat de raïm i fils de caramel isomalt… tota una experiència d’alta cuina.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa