És el segon any que s’enduu el Premi a millor vi escumós dels Premis Vinari, i ho ha fet en dos anys de diferència i amb dos vins diferents de la seva gamma de productes. Si bé l’any 2022 van fer el cim amb el Josep Coca 2015, ara repeteixen reconeixement amb el Reserva Familiar 2014. “M’he quedat sense paraules”, deia un emocionat Marcel Sabaté en el moment de recollir el guardó a la Gala dels Vinari, i malgrat tot, agraïa el reconeixement rebut a Catalunya. “Ens fa especial il·lusió que ens premiïn a casa i això ens dona empenta per seguir fent la nostra feina amb la passió de sempre”, compartia.

Reivindicant pagesia, tradició i unió
Sabaté aprofita el micròfon per reivindicar dos peces clau per al present i futur de la vitivinicultura. D’una banda, menció especial per a la pagesia i un record especial per als seus avantpassats, que han estat “responsables” d’un llegat i una llarga tradició familiar vinculada al vi. El viticultor recorda que els ceps que van donar vida al vi premiat a la finca Terroja els van plantar el besavi, a qui mai va arribar a conèixer, i l’avi, i n’agraïa l’herència que ell actualment gestiona des de fa més de trenta anys. “Aquesta és una feina d’equip, d’una família que sempre hem treballat la terra”, reivindicava.
D’altra banda, el responsable d’aquest projecte que forma part des dels inicis de la marca col·lectiva Corpinnat ha fet una petició d’unió a tot el sector. “Som un territori de vins de gran qualitat, i m’agradaria fer una crida a tots els projectes vitivinícoles perquè ens unim“, declarava. “Amb Corpinnat crec que sumem en positiu aquí i fora, i personalment penso que anant a l’una podem dir al món que fem grans vins escumosos“.

Sabaté i Coca Reserva Familiar 2014: el vi guanyador
“Ens fa especial il·lusió que el vi guanyador sigui aquest monovarietal de xarel·lo“, remarca Marcel Sabaté. Pel fet de ser una varietat icònica del Penedès i també perquè “és la varietat preferida de casa”. El vi Reserva Familiar de Sabaté i Coca neix de vinyes velles de la finca Terroja de la propietat, i surt al mercat després d’una molt llarga criança que supera el centenar de mesos. Part del vi base fermenta en bota de castanyer, i com a resultat, una producció petita que supera de poc les sis mil ampolles i per un preu que ronda els 40 euros.
