VadeVi
Oriol Abella (Olave): “El vermut és un producte de consum social”

“El nostre és un premi a la constància, perquè cada any ens hem endut alguna medalla als Premis Vinari“. Parla Oriol Abella, responsable del projecte vermutenc Olave, i ho fa en referència als resultats del concurs dels vermuts catalans que fa pocs dies donava a conèixer els resultats de la desena edició. De fet, porten una dotzena de reconeixements, entre els quals, també el millor vermut per a cocteleria; este últim medaller els ha premiat les tres referències que tenen al mercat: medalla de plata per l’Olave Vermouth blanc; medalla d’or per l’Olave Vermouth Reserva i el gran premi, la medalla gran or per l’Olave Vermouth en la categoria de vermuts negres.

Olave Reserva és el Vinari d'or dels vermuts reserva
Olave Vermouth és el millor vermut negre segons els Vinari 2024

“Els Premis Vinari fan d’altaveu de les marques, però sobretot de tot un sector que cada cop és més dinàmic”, valora el responsable del projecte premiat, i aquesta, dirà, “és una visibilitat que necessitem”. Perquè la producció a Catalunya va a l’alça, i la qualitat és cada cop més indiscutible. “El vermut és un producte de consum social, així com un gran aliat de la gastronomia”, per això, “l’hem de fer fàcil, que agradi i que s’introdueixi de manera natural entre les preferències dels consumidors”.

Oriol Abella, en una imatge recent amb el vermut guanyador | Foto: cedida

Els vermuts guanyadors

El negre, l’Olave Vermouth és el més tradicional de tots, detalla Abella. Antigament, recorda, se’n feien molts que s’havien de barrejar amb sifó o amb soda, per rebaixar-los, “nosaltres, de fet, hem intentat produir un producte més agradable”, tot i que és cert que té un grau més de mitjana -16% vol.- respecte a altres productes similars, “i aquest grau de més li dona més potència i més cos“, explica. Com a resultat, un producte “agradable en boca, gens embafador i que deixa el regust dels botànics” amb els quals està elaborat.

En el cas de l’Olave Vermouth Blanc “busquem més frescor” per fer-lo “fàcil de beure”. I l’Olave Vermouth Reserva incorpora un temps de criança en bota al vermut negre tradicional, aconseguint un producte “que té marcada evolució i una major intensitat aromàtica que li aporta la fusta”.

Els Premis Vinari als millors vermuts catalans 2024 van reconèixer el seu vermut negre com el millor de la categoria | Foto: Jordi Play

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa