VadeVi
Quim Pérez (Tres Cadires): “Els Vinari proven que l’artesania també guanya”

El seu és un projecte singular, pel fet de nàixer com a cooperativa sense ànim de lucre i amb l’objectiu de fomentar el desenvolupament local de les terres de Ponent amb a través de la producció de licors i vermuts artesans i de l’impuls de l’agroecologia i l’economia social i solidària. Però, a més a més, comparteixen obrador amb altres projectes agroecològics del territori.

Tres Cadires sorgeix l’any 2006 amb la recuperació d’un vi de nous que va ser el punt de partida d’una gamma de productes on ara també tenen la ratafia NVA, el licor d’aranyons, Nyons, i el vermut Caràcter, el primer ecològic de Catalunya i un gran exemple de producte de proximitat: “al Caràcter només hi ha compostos botànics autòctons i representatius de Ponent, a més a més de molta oliva arbequina“, descriuen. El vi és de la cooperativa l’Olivera i l’etiqueta, obra de Lídia Guim, que il·lustra “l’ADN d’aquest Ponent en essència“.

Caràcter, millor vermut innovador dels Premis Vinari 2024

El producte ha calat bé entre el consumidor, però també entre el públic professional, que en més d’una ocasió li ha atorgat el premi a millor vermut innovador dels Premis Vinari dels vermuts catalans (edicions 2022 i 2024). Amb el mèrit de fer-ho en un tast completament a cegues.

“Ens fa molt contents i orgullosos rebre el premi, i sobretot que sigui de manera continuada en diverses edicions”, valora amb Vadevi Quim Pérez, responsable de la comercialització, màrqueting i dinamització agroecològica de la Cooperativa. I insisteix en el fet que són un projecte petit, però que no per això deixen d’optar als podis. “El nostre és un producte molt artesà, i els Vinari demostren que si fas bon producte, pots competir amb els grans i fer-ho amb èxit”, continua. “Ens agrada que els Premis demostrin que l’artesania també es pot premiar”.

Pérez, al centre, recollint el premi a millor vermut innovador dels Vinari | Foto: Jordi Play

El cert, dirà Pérez, és que precisament pel volum de negoci “necessitem aquest tipus de reconeixements per a donar-nos a conèixer i poder vendre més”. Promocionar el producte, però també l’entitat i la seua filosofia “de treure productes arrelats al territori, amb valors com la nostra cooperativa”.

El Caràcter és un vermut molt aromàtic, que porta una trentena de botànics, un pèl amarg, però d’una amargor molt efímera, que et convida a repetir”, descriu el responsable de màrqueting. “És un clar reflex del paisatge de Ponent“, i a més a més, un producte amb el qual han anat introduint alguna novetat, innovació, com el fet de treballar, en part, amb Most Concentrat Rectificat, MCR, en lloc de sucre. De fet, la ratafia que han posat al mercat més recentment ja incorpora un 100% del MCR, comparteix. Un vermut innovador que, com ha dictaminat el jurat dels Vinari, mereix la primera posició del rànquing de l’edició 2024 del concurs dels vermuts catalans. I el consumidor no n’és aliè: fins i tot la millor vermuteria de Catalunya, Lo Racó del Vermutenc, ja els n’ha fet una comanda!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa