Ha arribat el dia. Aquest dimarts 13 de febrer, l’espai d’Euroselecció a Barcelona, WITO, es transforma en la sala de tast dels Barcelona Rosé, el concurs que premia els millors escumosos rosats de Catalunya i de part de l’estranger. Hi competeixen vins fets a partir dels diversos mètodes, des del tradicional, al xarmat passant per l’ancestral, i provinents de regions vitivinícoles catalanes, però també espanyoles, franceses i italianes.
En total, un centenar de mostres competeixen en aquesta jornada amb l’objectiu de fer podi i medalla. L’avaluació de cadascun dels productes, a partir d’una anàlisi a cegues, el farà una vintena de professionals de la sommelieria que, de nou, s’alien amb els Premis Vinari per posar nota i decidir quines són les marques que destaquen de l’anyada. Alguns noms, Anna Casabona, Marisa Díaz, Enric Català, Toni Albiol i Montse Pasqual, Arnau Marco, Demos Bertran, Xavi Roig, Enric Santisteban i Carlos Puñet.

Les categories i els premis
Les categories en què competeixen les bombolles en aquest concurs són:
- Vins escumosos rosats elaborats seguint el mètode tradicional, diferenciats per criança:
- Fins a 15 mesos.
- Més de 15 mesos, però inferior a 30 mesos.
- Superior als 30 mesos.
- Xampanys rosats emparats per l’AOC Champagne.
- Vins escumosos rosats elaborats seguint el mètode xarmat o granvas.
- Vins escumosos rosats elaborats seguint el mètode ancestral.
Als podis destacaran les tres referències millor puntuades, que rebran medalla gran or, or i plata respectivament en cadascuna de les categories. Els grans ors recolliran, a més a més del diploma acreditatiu, un guardó en forma de tap de suro, fet amb aquest mateix material per l’empresa empordanesa, Prosuber 2000, col·laboradora del certamen des dels seus inicis. Els resultats de la jornada de tast d’avui es donaran a conèixer a finals del mes de febrer en el marc d’un acte de lliurament de guardons on, més enllà de la cerimònia, es podran tastar els productes premiats en l’edició.

Els Barcelona Rosé, que enguany ja sumen la quarta edició, són possibles gràcies al suport de l’INCAVI, així com de les empreses Varias Impressors, Euroselecció Wine Tools, Prosuber 2000 i Pulltex.