VadeVi
Els Vinari premiaran també el millor vermut de les Balears

Enguany els Premis Vinari dels vermuts catalans celebren deu anys. Una dècada en la qual hi ha hagut constants sorpreses pel que fa a la diversitat de productes que actualment s’elaboren de punta a punta del país, però no només és tradició a Catalunya. De fet, coincidint amb l’efemèride el certamen ha volgut fer un pas més i obrir les portes a vermuts de les Illes Balears, on la febre vermutera també està en alça, tant pel que fa a la producció com al consum.

D’aquesta manera, de la mà del digital del Grup Món Balears Vadevi, es premiarà el producte fet a Mallorca, Menorca, Eivissa o Formentera que hagi obtingut la màxima puntuació en el marc del tast a cegues que s’organitza per a decidir les medalles i podis dels Vinari de vermuts 2024. La jornada d’avaluació tindrà lloc el divendres 1 de març a Reus, i comptarà amb un panell de tast professional vinculat bàsicament al món de la sommelieria i la distribució.

Tast dels Premis Vinari de Vermuts a Terrassa | E.B.
Tast dels Premis Vinari de Vermuts a Terrassa | E.B.

A les Balears, una tradició de moda i a l’alça

Cada cop és més habitual trobar a les cartes dels bars o restaurants de les Balears vermuts fets a Mallorca, Menorca, Eivissa o Formentera. Hi ha oferta, i també demanda, fins i tot hi ha qui considera que és la beguda de moda, i un dels sectors amb més llarg camí per explorar. Sigui com sigui, hi ha marques locals que s’aventuren a embotellar vermut blanc, negre o fins i tot, reserva, i segons comparteixen amb Vadevi, la realitat és que té sortida i agrada. La tradició vermutera cada cop va agafant més força, i per això els Vinari vol donar un espai i esdevenir un altaveu d’un sector emergent i amb moltes coses per a explicar.

Si bé la jornada de tast de tots els vermuts que enguany competeixen als Vinari serà el divendres 1 de març, com dèiem fa unes línies, l’acte de lliurament dels guardons es farà el dijous 14 de març i donarà a conèixer els millors productes catalans de les categories blanc, negre, reserva i altres estils, i sabrem quina és la producció balear que ha agradat més al jurat de l’edició.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa