Redescobrir els orígens i celebrar l’esperit inconformista del seu creador són dues de les essències que defineixen la filosofia del celler Jean Leon. Dos vins emblemàtics, el Nativa Xarel·lo i el 3055 Rosé, encapsulen a la perfecció aquest relat que combina arrelament i audàcia. D’una banda, la gamma Nativa ret homenatge a les varietats autòctones catalanes i al paisatge que Jean Leon va escollir per fer realitat un somni: elaborar un vi que portés el seu nom i expliqués la seva vinculació amb aquesta terra. La rajola catalana, símbol de la memòria col·lectiva i de la vida popular, inspira una col·lecció que reivindica l’autenticitat i la riquesa cultural del nostre patrimoni.
De l’altra, la gamma 3055 és la proposta més fresca, atrevida i plena d’energia del celler. El número que dona nom al 3055 Rosé no és una xifra qualsevol: era la llicència de taxista que Ceferino Carrión, l’home darrere del mite, va obtenir en la seva arribada a Nova York. Aquest petit número, aparentment modest, revela l’inici d’una trajectòria extraordinària, marcada per la il·lusió i la voluntat d’assolir reptes inimaginables.
A través d’aquestes dues expressions —una que mira a les arrels i una altra que reivindica la joventut i l’esperit somiador— Jean Leon ens convida a brindar pel vi com a llenguatge universal capaç de connectar històries, paisatges i emocions.
Podeu conèixer millor aquests dos vins a través de la conversa que manté la seva enòloga, Montse Escoté amb el sommelier i director dels Premis Vinari Ramon Roset que es recull en aquest vídeo.
Fitxa tècnica del vi
Ampolla del Nativa Xarel·lo

- Nom del vi: Nativa Xarel·lo
- Celler elaborador: Jean Leon
- Tipus de vi: blanc ecològic
- Collita: 2024
- Denominació d’Origen: Penedès
- Varietats: 100% Xarel·lo
- Elaboració: 10 dies de fermentació alcohòlica a temperatura controlada entre 15 °C i 16 °C. Criança sobre lies durant 2 mesos i mig.
- Grau alcohòlic: 12,5% vol.
Conservat en bones condicions mantindrà el seu potencial en els pròxims: 2-3 anys.
Ampolla del 3055 Rosé

- Nom del vi: 3055 Rosé
- Celler elaborador: Jean Leon
- Tipus de vi: rosat ecològic
- Collita: 2024
- Denominació d’Origen: Penedès
- Varietats: Pinot noir i garnatxa negra
- Elaboració: Fermentació a temperatura controlada, (15 °C-16 °C) en dipòsits d’acer inoxidable, durant 10 dies aproximadament. Criança amb les seves lies en dipòsits d’acer inoxidable durant 4 mesos.
- Grau alcohòlic: 12,5% vol.
Conservat en bones condicions mantindrà el seu potencial en els pròxims: 2-3 anys.