Amb el Vinema, una idea original de la Mireia Pujol-Busquets, segona generació de la família Pujol-Busquets Guillem i el documentalista Pau Sanclemente, el celler Alta Alella va celebrar les seves 23 veremes. En aquesta experiència sensorial que combina vi, gastronomia i cinema, presentada per la mateixa Mireia, els participants van poder gaudir de la visió d’un seguit de curtmetratges de cineastes destacats, alguns d’ells nominats als premis Gaudí i Goya, mentre assaborien una acurada tria d’anyades antigues de vins i caves del celler que es van maridar amb uns platets originals del xef Miquel Antoja, inspirats en els diferents curtmetratges. Tot plegat en una reivindicació del llegat del temps, el compromís amb la sostenibilitat i la voluntat de compartir la cultura del vi, valors que defineixen el celler.

Els convidats van ser rebuts amb una copa d’Alta Alella Mirgin Exeo Evolució+ 2004, un cava de Paratge Qualificat, seleccionat de la viblioteca d’anyades del celler, elaborat amb un 60% de pansa blanca i un 40% de chardonnay, provinents d’una selecció dels millors raïms ecològics del Paratge Vallcirera, fermentat en botes de roure de segon i tercer any.
Els diferents curtmetratges es van projectar al mirador del celler, en una pantalla inflable que funciona amb energia solar fotovoltaica d’Ecocinema, una productora que utilitza el cinema com a eina de comunicació i impacte social positiu.

El menú: vi, gastronomia i cinema
El menú de la nit vas ser el següent:
- Curtmetratge: The Golden Record de Paul Trillo (2024)
Vi: Alta Alella 10, 2012: Un cava de col·lecció amb un mínim de 10 anys de criança, guardonat com el millor cava durant 3 anys consecutius per la Guia Peñín (97/100 punts), millor escumós de Vivir el vino (99/100 punts), entre altres puntuacions.
Plat: Meteorit d’or
- Curtmetratge: Blow! de Neus Ballús (2023)
Vi: Aus Bruant, 2018: Fet amb Pansa Blanca i pioner en la seva categoria, va ser el primer cava sense sulfits elaborat a l’Estat, l’any 2006.
Plat: Arròs del mar blau
- Curtmetratge: Timecode de Juanjo Giménez (2016)
Vi: Alta Alella Cau d’en Genís, 2017 (Màgnum): Elaborat en ou de ciment, representa la varietat tradicional Pansa Blanca en la seva màxima expressió. És fresc, mineral i elegant.
Plat: Ou dins ou
- Curtmetratge: Siembra de Javier Barbero Montes (2023)
Vi: Alta Alella Lanius, 2003: L’essència d’Alella expressada a través de la maduresa del Chardonnay i la fermentació en fusta.
Plat: Tonyina taronja
- Curtmetratge: At last de Jose Vega (2021)
Vi: Alta Alella Orbus, 2003: Syrah mediterrani amb 14 mesos d’envelliment en barrica, que expressa la frescor de la terra vora el mar. S’elabora només en anyades fresques, amb clima més propi de zones continentals.
Plat: Magret hostil
- Curtmetratge: Dear Michael de Joan Bover (2022)
Vi: Alta Alella Dolç Mataró, 2010: Emblema del celler, aquest vi dolç elaborat amb la varietat tradicional Mataró està present en diversos dels millors restaurants del món.
Plat: Black ans salt
Una gran celebració que, com va destacar la Mireia Pujol-Busquets, va néixer inspirada en “menjar-se i veure el vi mentre te’l beus. Una experiència 360 ° que activa tots els sentits i on tot està connectat”.