VadeVi
Bot reivindica tradició en la primera mostra de vins brisats

Són vins que formen part de la història i tradició vitivinícola de Catalunya, i especialment de la comarca de la Terra Alta. Blancs que es vinifiquen en contacte amb les pells, com si fossin negres, en una pràctica que es considera ancestral i que cada cop atrau més cellers del país, que han decidit recuperar aquest tipus de vinificació i embotellar diverses interpretacions dels anomenats vins brisats.

Antiga estació de tren de Bot | Foto: Ajuntament de Bot

Ara, aquesta tradició guanya una nova reivindicació a Bot, el municipi terraltí que aquest cap de setmana estrena una fira que permetrà conèixer i sobretot tastar aquesta tipologia de productes. Dissabte 18 de maig a la tarda tindrà lloc la primera Mostra de Vins Brisats, amb la participació de diversos cellers de proximitat provinents principalment de la Terra Alta, però també d’altres municipis del país, que han cregut i apostat per la recuperació dels brisats.

Entre les 18:00 h a 21.00 h, el carrer Nou de Bot s’omplirà d’estands amb nou cellers i divuit referències que els elaboradors serviran i donaran a conèixer en persona. Hi participaran cellers de la comarca com Sant Josep Vins (Bot), Celler de Cal Menescal (Bot), Finca La Despeinada (Bot), Celler Bàrbara Forés (Gandesa), Les Vinyes del Convent (Horta de Sant Joan), Celler Arrelats (Gandesa) i Alimara (Batea), i els elaboradors de l’Alt Camp Vinyes del Tiet Pere (Vilabella) i Celler Sanromà (Vila-rodona).

Panoràmica del municipi terraltí de Bot | Foto: Marca Turística Terres de l’Ebre

Cicle Estacions – Primavera

La Mostra de Vins Brisats se celebrarà en el marc del Cicle Estacions – Primavera, amb un programa vinícola, gastronòmic i cultural que del 17 al 20 de maig, portarà teatre, música, degustacions culinàries i tastos de vins i activitats a la natura en aquest municipi de la Terra Alta. Com a complement a la Mostra, hi haurà visites i tastos comentats de vins i olis en molins i cellers del poble, els matins de dissabte, diumenge i dilluns. El detall de les activitats es pot consultar a la pàgina web de Turisme de Bot.

Aquest cicle està previst que se celebri quatre cops a l’any, coincidint amb cada estació, amb una programació pluridisciplinària. Es tracta d’un projecte de la regidoria de promoció turística de l’Ajuntament de Bot, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i la Marca Turística Terres de l’Ebre i el Consell Comarcal de la Terra Alta, que compta amb la col·laboració de productors locals i de les empreses turístiques del municipi.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gironí. a maig 15, 2024 | 11:39
    Gironí. maig 15, 2024 | 11:39
    He estat a Bot, hi vaig anar amb tren. (Mireu si en fa, d'anys) Vaig tastar els vins que s'hi feien aleshores i em van sembllar molt bons. El nom de la població sembla justificar que s'hi elaborin vins de qualitat.
  2. Icona del comentari de: Anna Civera. a maig 16, 2024 | 12:55
    Anna Civera. maig 16, 2024 | 12:55
    No ho dubteu, els millors vins son a la Terra Alta. Estos vins han mantingut el seu cor des-de sempre. Si els has tastat fa molts anys, torna-hi! Faràs un viatge al passat.
  3. Icona del comentari de: Gironí. a maig 17, 2024 | 10:59
    Gironí. maig 17, 2024 | 10:59
    Benvolguda, aixó ho faria de bon grat. Però les meves limitacions físiques ho fan pràcticament impossible. Tanmateix aprofitaré, si en tinc l'oportunitat, tornar a tastar els excel·lents vins de la Terra alta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa